Endavant! 1945 | Hemeroteca

Pere Casellas presenta un projecte de reforma del carrer Avinyonet per dignificar l’accés a l’estació del tren d’alta velocitat

El portaveu del grup municipal de Figueres, Pere Casellas, ha presentat avui el projecte de rehabilitació del carrer Avinyonet per dignificar-lo com a eix de la zona oest, millorar la vida als barris de la zona i recuperar una zona ignorada pels governs de Santi Vila, Marta Felip i també Jordi Masquef. La reforma dignifica l’accés a l’estació del tren d’alta velocitat i consisteix fonamentalment en una remodelació de l’espai urbà i els serveis per convertir aquesta via en un entorn més agradable a vianants i ciclistes. Suposa la creació, al mateix temps, d’una línia de continuïtat amb el Passeig Nou que ha d’implicar el sorgiment d’un nou nucli d’activitat econòmica i residencial per a la ciutat.

“És un projecte que no representa la pèrdua de places d’aparcaments sinó una reordenació de l’espai. Tampoc no implica l’enderrocament de cap propietat, de cap casa, ni la desaparició de cap pati”, ha precisat Pere Casellas. La concepció arquitectònica del carrer opta a favor d’un passeig sinuós, en la línia de les darreres tendències urbanístiques, que evita la instal·lació d’esquenes d’ase o elements de ressalt per alentir el tràfic motoritzat.

“La nostra proposta no contempla en cap cas la imposició de contribucions especials al veïns per dues raons, la primera perquè en tractar-se d’un accés central a l’estació del tren d’alta velocitat és un projecte estratègic i de ciutat; i la segona perquè els governs del PDeCat no han invertit en els barris pels que transcorre el carrer i convé refer aquest greuge”, ha indicat el portaveu dels socialistes de Figueres, que va presentar dies enrere la proposta tan a la Coordinadora Josep Casero com a diversos veïns del carrer Avinyonet.

Aquesta és una proposta que permet abandonar la idea de convertir el carrer en una gran avinguda per a accedir a l’estació del TGV en favor d’una reforma més d’acord amb criteris de confort per a les persones. “L’accés que planteja una avinguda es pot resoldre a través de la carretera d’Olot o les futures rondes circulatòries a la ciutat”, puntualitza Pere Casellas, considerem que aquest accés es resol via futures rondes i via carretera d’Olot.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px