Endavant! 1945 | Hemeroteca

Collboni: "El govern de Colau ha fet fracassar el pacte de terrasses"

El líder del PSC Barcelona, Jaume Collboni / EFE / ARXIU El líder del PSC Barcelona, Jaume Collboni / EFE / ARXIU

Avui s’ha celebrat el Plenari extraordinari a l’Ajuntament de Barcelona que ha impulsat la creació d’una Comissió especial de seguiment de l’aplicació de l’ordenança de terrasses a Ciutat Vella aprovada el passat mes de juny. La constitució d’aquesta taula de treball ha estat aprovada amb el suport del Grup Socialista i té com a objectiu analitzar i determinar l’adequació a la normativa vigent de les darreres actuacions del govern de Colau en aquesta matèria. El líder del PSC Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que el conflicte amb els restauradors “és una nova mostra de la incapacitat del govern de Colau per complir amb els acords que s'assoleixen amb consens polític i social. Vostès han fet fracassar el pacte de terrasses perquè són incapaços de respectar la paraula donada i actuen de forma arbitrària contra alguns restauradors. Si avui som aquí és perquè en comptes de solucionar els problemes, vostès els agreugen. Han malmès el consens que s’havia creat”.

El grup socialista lamenta les decisions preses pel govern de Ciutat Vella perquè han perjudicat la credibilitat de la mateixa ordenança de terrasses. “Tenim un govern que no dialoga, que sembla tenir models contraposats en funció de la facció del govern que pren les decisions, i que fan acords que després no es compleixen i aconsegueixen reunir al seu voltant una majoria política i social que rebutja la seva forma de governar”, ha assegurat Collboni.

En aquest sentit, el regidor del PSC ha recordat el treball realitzat pels socialistes des del govern per entomar la modificació de l’anterior ordenança del mandat de Trias: "la nova ordenança es va impulsar amb una voluntat de flexibilització que era necessària i que ha de seguir-ho sent”, ha reclamat Collboni, que ha afegit que “la modificació de l’ordenança va ser fruit d’un acord ampli, que va néixer gràcies a un consens institucional i ciutadà que havia de donar lloc a un text amb vocació de permanència en el temps”. Jaume Collboni ha reivindicat la tasca del PSC per establir un diàleg amb el conjunt de grups polítics i el sector de la restauració per configurar una ordenança justa i també respectuosa amb l'espai públic. “Els hi demanem rectificació amb els expedients sancionadors que es troben en marxa contra restauradors de Ciutat Vella, evitar la judicialització de l’ordenança i una rectificació de la seva política amb el gremi de la restauració”, ha explicat Collboni.

Per al Grup Socialista, l'ordenança de terrasses aprovada definitivament el mes de juny de 2018 ha de garantir, en tot cas, un espai públic de qualitat i d'ús i gaudi compartit, alhora que ha de servir per potenciar el dinamisme social i econòmic de Barcelona, un àmbit en què la restauració té un paper clau. En aquest sentit, el PSC recorda al govern que la seva aplicació ha de permetre la convivència a la ciutat entre les terrasses, el veïnatge, les activitats econòmiques i garantir els criteris d'accessibilitat que estableix la normativa estatal i autonòmica.

Per aquests motius, el PSC dona suport a la constitució de la comissió especial de seguiment de l'aplicació de l'ordenança de terrasses per permetre esclarir si les decisions preses al districte de Ciutat Vella s'adeqüen a la mateixa ordenança i a la normativa municipal. Els socialistes creuen en el marc normatiu actual i no volen que es trenqui el consens polític de què disposa, i també estan a favor d'establir eines per unificar criteris en l'aplicació de l'ordenança per tal de garantir-ne la transparència i reduir les incerteses que està generant l'actual govern municipal.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px