Endavant! 1945 | Hemeroteca

Collboni creu que les dades del baròmetre municipal "anuncien un canvi de cicle polític a Barcelona"

El PSC ha valorat amb preocupació el Baròmetre Semestral de Desembre de 2018 realitzat per l’Ajuntament de Barcelona per l’empitjorament general dels principals indicadors municipals. El 60% dels ciutadans creuen que la ciutat ha empitjorat amb Colau i ha augmentat 20 punts el nombre de ciutadans que creuen que la gestió municipal és dolenta o molt dolenta. “Aquest baròmetre és la constatació d’un govern esgotat que viu en una realitat paral•lela.

És la mostra d’una alcaldessa que no surt del despatx i s’ha dedicat a negar els problemes dels barris; ara veiem com la mala gestió es trasllada en un empitjorament total de la ciutat i l’aparició de problemes greus a l’espai públic. És la imatge d’un govern esgotat i en retirada i una d’una alcaldessa més preocupada pels problemes dels independentistes que dels problemes de la ciutat de Barcelona”, ha assenyalat el President del Grup Socialista Jaume Collboni.

A la vegada el PSC observa amb extrema preocupació que la seguretat hagi aparegut com el primer problema de la ciutat per a un 21% de la ciutadania, fet que ja s’apuntava tant en l’enquesta de victimització i en l’anterior enquesta de serveis en què la inseguretat esdevenia el principal problema als barris de famílies de classe mitjana i treballadora.

“La principal preocupació dels socialistes és prevenir les causes que generen el creixement dels populismes i l’extrema dreta als nostres barris lluitant contra la desigualtat i tota classe d’inseguretat”, ha assenyalat Collboni, qui també ha afegit que “per això observem amb molta preocupació el fracàs en seguretat d’Ada Colau perquè obre la porta a l’extrema dreta”.

Per Collboni “l’esquerra ha de ser ferma en el discurs de seguretat i convivència a l’espai públic per a protegir justament als més vulnerables. Ada Colau ha fet una política de deixadesa fins que el problema s’ha descontrolat i ara ens hem d’acostumar a veure macro operacions policials a Barcelona que ens remunten a temps passats. La política de seguretat més efectiva és la prevenció des del minut zero. Per això hem proposat incrementar en 1.000 noves places la plantilla de la Guardia Urbana i reclamar els 4.000 agents de Mossos Esquadra que corresponen a Barcelona”.

El regidor socialista també s’ha referit a l’aspecte de l’habitatge que apareix com a segon problema per la ciutadania: “Hi ha una gran frustració a la ciutat d’un govern que venia a canviar-ho tot i que ha acabat sent el que menys habitatges públics ha construït. Hem passat dels 4.000 habitatges públics durant l’últim mandat socialista als 700 de l’etapa Colau”, ha dit Collboni.

En l’àmbit de l’economia el grup socialista observa amb preocupació la caiguda en la confiança de l’economia de la ciutat així com que l’atur i les condicions de treball segueixen sent el principal problema personal dels barcelonins. En aquest sentit, el regidor Collboni ha assegurat que “només donant confiança i amb mesures com el Salari Mínim a 900€ aconseguirem lluitar contra la desigualtat, que és un dels factors de creixement dels populismes”.Tot i això, els socialistes fan una crida a no caure en el derrotisme: “Barcelona té totes les potencialitats per capgirar la situació i passar pàgina de l’etapa Colau. En els pròxims mesos és més important que mai que tornem a posar la ciutat al centre de les prioritats després de massa temps desapareguda per culpa del debat independentista, i realitzar un autèntic debat de propostes en benefici de la ciutat. El PSC ha estat l’artífex dels millors anys de Barcelona i només podrem donar-li la volta amb un nou full de ruta i pactes de ciutat”, ha reclamat Jaume Collboni.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px