Endavant! 1945 | Hemeroteca

El Plenari de Barcelona reprova Colau per mala gestió econòmica

Jaume Collboni / EFE / Arxiu Jaume Collboni / EFE / Arxiu

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la proposició presentada pel grup socialista de reprovar el govern de Colau per mala gestió econòmica i per la incapacitat de presentar un projecte de pressupostos per al 2019, abocant la ciutat a prorrogar els comptes municipals del 2018. “Sra. Colau, no ens ha presentat una proposta rigorosa de pressupostos per al 2019, només un power point amb quatre dibuixets. I amb números erronis perquè compta amb diners que vostès no tenen assegurats. Estem davant un govern esgotat, aïllat i desbordat”, ha denunciat el president del PSC Barcelona, Jaume Collboni, que ha recordat que només hi ha hagut “una reunió de vint minuts” del govern parlar sobre els pressupostos del 2019: “des d’aleshores, no s’ha presentat cap proposta amb un projecte real per donar resposta als problemes reals dels ciutadans i ciutadanes”. Els socialistes lamenten que des de l’inici del mandat municipal no s’ha aconseguit aprovar mai uns pressupostos per la via normal i en el termini corresponent, amb dues pròrrogues i dues qüestions de confiança que s’allunyen dels consensos necessaris per governar una ciutat com Barcelona.

“El govern de Colau ha llançat la tovallola per presentar un pressupost i governar la ciutat”, ha assegurat Collboni, que ha explicat que al Consell de Ciutat celebrat la setmana passada es va denunciar la inexistència d’un projecte real de pressupostos per al 2019 i, per tant, de cap negociació del govern en aquesta matèria. En aquesta línia, alguns membres d’aquest òrgan consultiu de l’Ajuntament van lamentar que no s’hagués presentat al grup de pressupostos del Consell de Ciutat ni una sola proposta de pressupostos, i tampoc cap informe sobre les conseqüències que tindria per a la ciutat la pròrroga dels comptes municipals actuals. El regidor del PSC ha afegit que el Consell de Ciutat i també el Consell Econòmic i Social de Barcelona han reclamat l’aprovació d’uns pressupostos per garantir que la ciutadania disposi dels serveis adequats a les seves necessitats.

Per Collboni la no aprovació dels pressupostos per segon any consecutiu és un “símptoma que el govern de Colau és incapaç d’arribar a acords amb la resta de grups” i ha explicat que “mentre a Espanya hi va haver mesos de negociació entre les forces d’esquerres, aquí només hi ha hagut un paper amb quatre dibuixets i cap intent de negociar de forma seriosa el pressupost del 2019”. “Desconeixem si Colau està realitzant un intercanvi de cromos amb forces independentistes amb el Sr.Torra”, ha afegit.

En el Plenari del passat mes de juliol, el PSC ja va reprovar el govern de Colau per la seva mala gestió econòmica i el desgavell pressupostari dels comptes municipals. El PSC Barcelona va alertar abans de l’estiu de la greu situació que pateix l’actual pressupost municipal per les dades publicades al Portal de Transparència. Les xifres mostren una caiguda dels ingressos de 19 milions d’euros i una pujada de les despeses de 85 milions d’euros.

El líder dels socialistes s’ha mostrat “consternat” perquè els grups polítics de PDCAT, ERC i la CUP han abandonat el Plenari de l’Ajuntament per donar suport a la manifestació convocada pels CDR. “És incomprensible que aquests partits independentistes no estiguin aquí defensant una proposició que té a veure amb el pressupost municipal i els diners dels barcelonins i barcelonines”, ha explicat Collboni, que ha qualificat de “contradictori que els partits independentistes aprovessin ahir el sostre de despesa al Congrés dels Diputats i avui legitimin els CDR i s’abstinguin de participar en el plenari de l’Ajuntament de Barcelona”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px