Endavant! 1945 | Hemeroteca

La Paeria destinarà una part dels impostos de la construcció de grans superfícies a impulsar el comerç local

La Paeria destinarà una part dels impostos que es recaptaran en la construcció de grans superfícies com la prevista a Torre Salses a l'impuls del comerç local. Així ho ha anunciat l'alcalde Fèlix Larrosa que ha volgut traslladar un missatge de ''confiança i seguretat'' al petit comerç davant la futura arribada de grans centres comercials a la ciutat. L'alcalde ha explica que s'està treballant en la redacció i impuls d'un pla de modernització del comerç de Lleida que es preveu que sigui un ''revulsiu per generar noves inversions'' incorporant aspectes com la societat digital en el petit comerç o creant nous espais comercials ''de base de proximitat''.

Larrosa ha explicat que en termes de promoció del comerç local de la ciutat, durant molts anys s'ha fet ''city màrqueting'', invertint en temes de comunicació i promoció, però ''no s'havia entrat mai en aprofundir en les estructures comercials''. L'alcalde ha fet referència a la renovació i un replantejament d'una zona comercial de forma global per tal de millorar la seva oferta amb una millora dels serveis pensats per als clients. Una forma d'avenç en clau ''sectorial'' que ha de permetre la millora i promoció de les vendes d'un sector. Així, Larrosa ha apostat pel treball en clau de gremis per fer salts qualitatius i ha remarcat que l'Ajuntament hi serà en aquest procés.

El pla previst es finançarà a través d'un procés de concurrència pública de forma que empreses de forma particular o col·lectiva puguin presentar la seva proposta en un model d'inversió comú amb l'Ajuntament. Els diners provindran d'una part dels impostos recaptats de la creació de les grans superfícies comercials. ''Un percentatge es dedicarà a la dotació econòmica del fons de modernització del comerç de Lleida per donar eines als autònoms i microempreses; per tal que agafin musculatura i segueixin pensant el seu joc al mix comercial de la ciutat'', ha remarcat l'alcalde. Tot plegat amb l'objectiu que el comerç de Lleida sigui competitiu més enllà del seu territori i també capti clients de l'Aragó o altres demarcacions de Catalunya com Tarragona.

Fèlix Larrosa ha anunciat aquest pla en el decurs de la tradicional trobada de Nadal que ha mantingut amb els mitjans de comunicació a la Seu Vella de Lleida.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px