Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC reclama la reprovació de Colau per la incapacitat de presentar un pressupost

El líder del PSC Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que proposaran al plenari de divendres reprovar el govern de la Sra. Colau per la seva mala gestió econòmica i per la incapacitat de presentar un projecte de pressupostos per al 2019, abocant la ciutat a prorrogar els comptes municipals del 2018. “Davant la seva mala gestió i incompetència, els socialistes proposem reprovar la Sra. Colau. Ens sembla un escàndol que, avui dia, del govern només coneixem un “power-point” amb dibuixets que ens van ensenyar a la reunió del 25 d’octubre. Des d’aleshores no s’ha presentat cap proposta amb un projecte real per donar resposta als problemes reals dels ciutadans/es, ni s’han corregit les desviacions pressupostàries que els i les socialistes vam denunciar”, ha explicat Collboni. A més, el regidor del PSC ha lamentat que des de l’inici del mandat municipal no s’ha aconseguit aprovar mai uns pressupostos per la via normal i en el termini corresponent, amb dos comptes prorrogats i dos aprovats per moció de confiança: “el govern de Colau acaba l’any com va començar: esgotat, aïllat i desbordat; incapaç d’arribar a acords amb els grups de l’oposició”.

El grup socialista recorda que al Consell de Ciutat celebrat la setmana passada es va denunciar la inexistència d’un projecte real de pressupostos per al 2019 i, per tant, de cap negociació del govern en aquesta matèria. En aquesta línia, alguns membres d’aquest òrgan consultiu de l’Ajuntament van lamentar que no s’hagués presentat al grup de pressupostos del Consell de Ciutat ni una sola proposta de pressupostos, i tampoc cap informe sobre les conseqüències que tindria per a la ciutat la pròrroga dels comptes municipals actuals. També el Consell Econòmic i Social de Barcelona ha reclamat l’aprovació d’uns pressupostos per garantir que la ciutadania disposi dels serveis adequats a les seves necessitats.

Collboni ha denunciat “el joc de mans del govern de Colau” per intentar vincular els pressupostos del govern de l’Estat i de la Generalitat amb els de l’Ajuntament: “mentre a Espanya hi ha hagut un pacte d’esquerres per treure el PP, aquí la Sra. Colau va fer el contrari trencant l’acord d’esquerres amb els socialistes per pactar amb els independentistes. Mentre a Espanya hi ha hagut mesos de negociació entre PSOE i Podemos, aquí sorprenentment la Sra. Colau no ens ha enviat ni un sol paper per començar a parlar dels pressupostos”. En aquest sentit, Jaume Collboni ha insistit en el fet que “mentre a Espanya s’ha produït un acord entre les forces d’esquerres, és sorprenent que a Barcelona la Sra. Colau encara no s’hagi reunit amb els grups municipals per negociar els pressupostos del 2019. És impropi d’un alcalde/essa de Barcelona”.

En el Plenari del passat mes de juliol, el PSC ja va reprovar el govern de Colau per la seva mala gestió econòmica i el desgavell pressupostari dels comptes municipals. El PSC Barcelona va alertar abans de l’estiu de la greu situació que pateix l’actual pressupost municipal a raó de les xifres publicades al Portal de Transparència. Les dades mostren una pujada de les despeses de 85 milions d’euros i una caiguda dels ingressos de 19 milions d’euros.

Al Consell Plenari, el grup socialista també presentarà un prec per instar al govern de Colau a aprovar definitivament el Pla estratègic del Zoo consensuat amb els treballadors i treballadores, i assegurar que es prendran totes les accions necessàries per a la seva implantació. El líder dels socialistes ha recordat que ahir mateix el sindicat UGT va reclamar que aquest pla de futur s’aprovi de forma immediata. “Volem un Zoo de qualitat, centrat en la divulgació, la recerca i la conservació. El Zoo de Barcelona és pioner en la seva tasca de recerca i ha estat clau per reintroduir espècies protegides i en perill d’extinció en els seus hàbitats. Els socialistes ens hem compromès a assegurar el futur del zoo i la seva transformació”, ha explicat el regidor. Collboni ha assegurat que “és incomprensible que el govern de Colau no s’hagi dignat a passar a aprovació aquest Pla estràtegic”.

En un altre prec, el PSC demanarà al govern que presenti un informe sobre l’impacte de l’increment del Salari Mínim Interprofessional a 900 euros que aprovarà el govern d’Espanya en el Consell de Ministres que se celebrarà aquest mateix divendres. “Volem que es calculi l’impacte que aquesta gran mesura del govern de Pedro Sánchez tindrà sobre el sou dels treballadors i treballadores municipals i que es garanteixi l’aplicació de les pujades del salari mínim”, ha reclamat Collboni.

El PSC dona suport a la il·legalització de la Fundació Francisco Franco i critica l’absència de Ciutadans

El líder dels socialistes ha anunciat que el PSC dona suport a la petició d’il•legalitzar la Fundación Francisco Franco, que recentment ha anunciat la intenció d’obrir una delegació a Barcelona. Collboni s’ha mostrat sorprès perquè aquesta proposta no compti amb l’adhesió de Ciutadans: “ens preguntem si el Sr. Valls serà candidat d’unes sigles que no només negocien amb Vox la composició del govern d’Andalusia, sinó que aquí a Barcelona no signarà la il•legalització de la Fundación Francisco Franco”.

El regidor ha assegurat que “no podem viure més temps amb la impunitat del record d’un cognom vinculat a la repressió i la dictadura feixista que va viure Espanya durant 40 anys”. Collboni ha afegit que tot allò que sigui perseguir el feixisme i el franquisme i tots els seus instruments, com és el cas de la Fundación Francisco Franco, comptaran amb el suport del grup socialista, tal com s’ha pronunciat el PSOE a nivell estatal.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px