Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC retreu a Madrenas que presenti un pla de mandat improvisat, buit, inconcret i amb mig any de retard

El grup del PSC ha retret a l’alcaldessa de la ciutat que hagi presentat un pla de mandat “improvisat, buit, inconcret i amb mig any de retard”, segons ha explicat avui la portaveu socialista, Sílvia Paneque, en una roda de premsa acompanyada de tot el grup municipal. Aquesta situació, segons Paneque, té el seu origen en el fet que l’alcaldessa “no té Girona com a prioritat”. “A ningú no se li escapa que el partit al govern i els partits independentistes que li donen suport han mantingut l’Ajuntament de Girona en la letargia fins ara a causa de la política nacional”, ha explicat Paneque.

La portaveu socialista ha fet notar que “en un moment donat va aparèixer una crítica pública al fet que el govern no hagués presentat un pla de mandat i quatre dies més tard tenim 356 propostes fetes a corre-cuita, buides de contingut real, inclús redactades amb formules vagues que no comprometen a res concret”. “El nostre grup va esperar cent dies a fer una primera valoració de l’inici de mandat i ara, tres mesos més tard, l’escenari ens torna a una situació en la que sembla que el mandat estigui començant avui”, ha lamentat l’edil socialista.

En opinió de Sílvia Paneque, el Pla de Govern s’ha presentat per intentar salvar els mobles i amagar l’evidència de la inacció de la gestió municipal del dia a dia i a mig i llarg termini. “Un govern amb empenta hauria d’haver tingut preparades el primer dia les línies mestres per fer avançar la ciutat, fins i tot abans de les eleccions, i haurien d’haver format un equip per assolir objectius concrets”, ha manifestat. “En canvi ens trobem amb un pla de mandat que no passa el filtre d’un control seriós”, ha afegit Paneque.

Davant l’entesa entre JuntsxCat i Guanyem per treure endavant el Cartipàs i les Ordenances fiscals, Paneque ha recordat que les ideologies encara són claus per a les polítiques municipals concretes i que els interessos de Junts i Guanyem són contradictoris en molts àmbits. Per aquest motiu, la portaveu socialista creu que aquesta situació passarà factura a la ciutat. “Si a aquest govern, que sembla esgotat tot i ser principi de mandat, li costa treballar per les idees que li són pròpies, imaginin l’esforç que posen en les idees que no són d’ells sinó de Guanyem”, ha manifestat Paneque. “Ara ens queda per veure com solucionarà Guanyem la votació als pressupostos tenint en compte aquest joc de fer costat al govern i a la vegada llançar crítiques contundents contra ell”, s’ha preguntat l’edil.

La portaveu socialista ha insistit que el govern municipal “està esgotat, amb o sense Guanyem” i s’ha preguntat “com podrà aguantar quatre anys un govern que a principis de mandat ja mostra cansament i manca d’energia”.

Per al grup socialista, la manca de solucions concretes en el pla de mandat “arriba en un moment en què la situació a Girona és un desastre”. En aquest sentit, els regidors han citat problemes vinculats a necessitats bàsiques, entre altres la manca d’habitatge, els talls de llum; la manca de propostes per potenciar una ciutat viva i comercial; l’abandonament de les polítiques actives per crear ocupació; l’augment de la inseguretat i la deixadesa de funcions bàsiques a favor de l’ordre públic; la ferida oberta entre barris –alguns d’ells amb atur alt i serveis insuficients-; cap plantejament integral de reformes urbanístiques per a la integració i cohesió de la ciutat, revisió del POUM; carrers molt més bruts, contenidors superats; necessitat de reordenació i reforç del transport públic; manca de solucions pel nou Trueta; indefinició sobre les reformes concretes a l’entrada sud i sobre el paper que vol tenir l’Ajuntament a l’àrea urbana, al Parc Científic o a l’Aeroport.

Per la seva banda, la regidora Mònica Ferrer ha criticat el fet que el govern hagi tret endavant per Junta de govern o per decret decisions tan importants com l’allargament del contracte de neteja i, pel que fa a la política cultural, ha explicat que al document hi ha bones intencions pels barris, però després els projectes estan només al Barri Vell. Bea Esporrín i Quim Ruhí han analitzat les propostes del pla de mandat per a l’àrea d’alcaldia i les han resumit com “el bluf del Bloom segona part, independència, propòsits banals i recuperar una ràdio que varen deixar perdre fa pocs mesos”. Joan Antoni Balbín, per la seva part, ha analitzat el tema de transport i els dèficits en matèria de mobilitat i Isabel Muradàs ha conclòs que el govern i el seu pla pateix de manca d’objectius i planificació. “L’equip de govern presenta una llarga llista d’actuacions que ens porta a una preocupant conclusió: en tot el document no trobem ni una sola idea de ciutat, no sabem quines propostes ambiciones volen per Girona, no les hem trobat”, ha sentenciat.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px