Endavant! 1945 | Hemeroteca

El grup del PSC a la Diputació accepta deixar sobre la taula la moció sobre el pla estratègic de mobilitat elèctrica perquè els altres grups facin aportacions

El grup socialista a la Diputació de Girona ha acceptat deixar sobre la taula fins al proper Ple la moció que havia presentat perquè aquesta administració pugui comptar amb un pla estratègic de mobilitat elèctrica.

En el ple celebrat avui la representant de la CUP a la Diputació ha fet aportacions en el sentit d’incloure mesures de reducció del nombre de vehicles a la carretera i també d’introduir la formula del vehicle compartit. Per la seva banda, la representant d’Independents de la Selva també s’ha mostrat favorable a poder parlar més a fons sobre la moció per consensuar-la. Des del PSC s’ha considerat adient, doncs, donar un temps de marge als grups, fins al proper Ple, per tal que es pugui continuar pactant la incorporació de millores en el text i per donar l’oportunitat que l’equip de govern també s’hi sumi.

“L’equip de govern s’escuda en el fet que ells tenen previst fer un pla de transició energètica, però la nostra proposta i la seva no s’exclouen mútuament, de manera que considerem que encara hi ha recorregut perquè aquesta moció es pugui pactar entre els diferents grups i finalment surti endavant amb un suport ampli”, ha explicat Pere Casellas.

La moció que ha presentat el PSC proposava la redacció del pla estratègic de mobilitat elèctrica, treballar perquè la renovació de les flotes de vehicles -tant de la pròpia Diputació com dels ajuntaments- es faci adquirint vehicles híbrids i elèctrics, escollint el sistema de renting com a prioritari. I també que en el pressupost de 2020 s’incrementés la partida de la Diputació que permet als ajuntaments acollir-se a la subvenció prevista en el marc del programa “Del Pla a l’acció” per a l’adquisició i instal·lació de punts de recàrrega públics per vehicles elèctrics.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px