Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC de la Bisbal presentarà al·legacions a les ordenances fiscals per aconseguir la progressivitat i recorda que la taxa del servei d’escombraries puja sense informes que ho avalin

El PSC de la Bisbal ha votat aquesta setmana en contra de l’aprovació inicial de les ordenances fiscals de 2020 i ha anunciat que presentarà al·legacions. El portaveu del grup municipal, Òscar Aparicio, ha qualificat aquestes ordenances de “continuistes, sense cap tipus d’innovació ni mesures de política fiscal redistributiva”, un aspecte que justament s’ha reclamat dels del PSC de la Bisbal de manera insistent en els darrers anys. “Lamentablement, l’equip de govern d’ERC, CUP i Comuns incompleix un any més un acord plenari per aplicar criteris de capacitat econòmica i progressivitat fiscal en la tarificació social de taxes i preus públics”, ha explicat Aparicio, referint-se a una moció del PSC aprovada l’any 2015.

Aparicio va detallar que les ordenances fiscals tenen un increment moderat, però que alguna d’elles “s’ha incrementat sense cap tipus d’ informe o estudi de costos que ho avalin, de forma forassenyada”. El portaveu socialista ha citat explícitament els casos dels preus públics de l’àrea d’esports així com també la taxa de recollida d’escombraries que “torna a pujar de nou, com els darrers anys de l’anterior mandat”. En relació amb aquesta taxa, Aparicio ha destacat que “no tan sols es produeix aquesta pujada sense un motiu que ho justifiqui, sinó el que és pitjor: es planteja la pujada essent coneixedors que fa tres anys es va fer un estudi de costos que ja acreditava que hi havia uns 100.000 euros de superàvit, un fet que prohibeix la llei”. Per Òscar Aparicio, “aquesta circumstància, en tot cas, hauria de portar a rebaixar la taxa o bé fer noves inversions, però en cap cas incrementar de nou la pressió impositiva”.

Per aquests motius, el portaveu socialista ha anunciat que, igual que els darrers anys, presentaran al·legacions. Una d’elles reclamarà la rebaixa del 10% de l’'Impost de Béns Immobles que el govern central del Ministre Montoro va fer pujar per quatre anys el 2012 i que el govern municipal manté, malgrat que des de l'any 2016 ja no en té l’obligació. L’Ajuntament de la Bisbal ingressa uns 300.000 euros per causa d’això, el que suposa una mitjana de més de 70 euros per immoble.

Altres al·legacions aniran en el sentit de l’establiment d’una tarifa plana en el pagament d’impostos, la creació d’un tràmit únic anual per l’obtenció de bonificacions -per tant simplificar la tramitació administrativa i evitar duplicitats- bonificacions a les empreses que realitzin contractació estable; tarifació social, responsable i mediambiental; rebaixar la pressió impositiva en el sector econòmic de la ciutat i una taxa d’escombraries més justa i d’acord al principi qui contamina paga.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px