Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC de Girona veu un govern en paràlisi, que funciona com si estigués en funcions, amb un suport dèbil d’ERC i CUP

Els socialistes gironins han lamentat avui la paràlisi de l’equip de govern de Girona i la seva manca de respostes per als problemes i reptes de la ciutat. La portaveu del PSC A L’Ajuntament, Sílvia Paneque, ha explicat que els socialistes veuen “un govern en minoria, amb poca ambició, amb paràlisi en la gestió del dia a dia”. Per Paneque, aquesta “paràlisi brutal” que s’ha posat de manifest durant els primers mesos del mandat es reflecteix en les poques iniciatives que es porten a Ple. “El govern de Junts X Cat no ha portat ni un sol tema d’interès ciutadà al plenari de Girona, només s’hi discuteix de qüestions de política més enllà de Girona i de punts de tràmit”, ha denunciat Paneque. “És com si hi hagués un govern en funcions ”, ha sentenciat.

Així doncs, els socialistes consideren que “l’Ajuntament avança per inèrcia somorta”. Aquesta inèrcia i falta d’iniciativa, segons Paneque, ha arribat al punt que, a més de no haver-hi un pla de mandat, “hagi estat un grup de l’oposició qui determini fer un Pla estratègic que l’únic grup que el va votar a favor va ser precisament el govern”. Paneque ha fet notar que, després que ERC bloquegés qualsevol alternativa de govern, l’alcaldessa ha anat tirant endavant “el mínim que un ajuntament necessita tirar endavant, com ara el cartipàs o els comptes generals” . “Això”, ha afegit, “ha estat possible únicament gràcies a l’abstenció de la CUP, un curiós deixar passar, malgrat les seves crítiques rotundes, una situació que no se sap quant pot durar”.

Amb la data dels primers 100 dies del nou govern municipal a punt de complir-se, Sílvia Paneque ha destacat que tant la seguretat com els drets socials dels ciutadans són “molt millorables”. Pel que fa a la seguretat, la portaveu socialista ha recordat que les dades oficials indiquen un l’increment dels atracaments, els furts, les baralles i robatoris amb força a domicilis i establiments. “O s’afaga una línia de tolerància zero davant d’aquesta mena de fets, o aquesta situació encara empitjorarà més”, ha advertit. D’altra banda, pel que fa als drets socials, Paneque ha explicat que a Girona hi ha una “horrible escletxa social i de barris” i que “el 6% de la població de Girona és tan pobre que l’Ajuntament ha d’intervenir”. En aquest sentit, ha recordat que els ajuts d’emergència s’han incrementat en 526 i que més de 3.400 persones han necessitat ajut econòmic a la ciutat per poder menjar.

Per poder afrontar els reptes de la ciutat, els socialistes reclamen “un gir de 180 graus” de l’equip de govern i “que se situï Girona com a única prioritat”, ja que aquesta seria l’única manera que es poguessin aconseguir consensos en favor dels projectes de ciutat. Sílvia Paneque ha desgranat tot un seguit de temes de ciutat en els que s’hauria d’avançar, com ara, reclamar a la Generalitat un nou Trueta, solucionar els problemes del Parc Científic, abordar la situació de l’aeroport o la reforma de la carretera de Barcelona, del carrer del Carme i l’establiment d’un centre més gran per a vianants.

A aquesta llista, Paneque ha afegit la importància d’abordar una segona onada d’equipaments, el replantejament en els models de turisme i cultura, la millora de la neteja, un millor servei d’ocupació i serveis a les persones, tenir un programa específic per combatre el sensellarisme, desplegar una nova regidoria de Feminisme i col·lectiu LGTBI, treballar en una renda bàsica municipal, una oficina contra els desnonaments i denunciar el paper de la Generalitat, “que es nul en temes com les escoles bressol o l’aeroport”. “S’hauria de treballar en aquests temes i altres d’igual importància per als gironins sense descans i les mocions i punts del plenari haurien de tractar sobre aquestes qüestions”, ha sentenciat Paneque.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px