Endavant! 1945 | Hemeroteca

Guanyem, PSC i ERC reclamen un acord per la neteja dels equipaments municipals

Guanyem Girona, PSC i ERC, que sumen la majoria dels regidors i regidores del consistori gironí, han demanat una taula de treball i un acord entre els grups municipals de la ciutat per impulsar un nou model de gestió en la neteja dels equipaments municipals. El motiu d’aquesta demanda és la vulneració reiterada dels drets laborals a les treballadores per part de l’actual concessionària, EULEN, a qui ja fa un any se’ls va renovar el contracte sense les garanties necessàries. Els tres partits han decidit treballar conjuntament després que la setmana passada, Marta Madrenas, retirés a l’últim moment del ple un punt de l’ordre del dia on proposava donar un any més de contracte a EULEN, malgrat que el govern no havia complert amb els compromisos adquirits d’estudiar per aquest estiu altres possibles models de gestió.

El servei de neteja dels equipaments municipals es va adjudicar el 26 d’octubre del 2016 a l’empresa EULEN per un import total de 3,9M d’euros. Des de llavors, el contracte, s’ha modificat en diferents ocasions per a la incorporació de nous equipaments o neteges especials. Tot i les queixes reiterades dels diferents grups municipals i del comitè d’empresa, l’equip de govern s’ha limitat a fer un control d’hores realitzades i de la qualitat del servei, però mai ha volgut entrar en profunditat al fons de la qüestió de la gestió dels recursos humans.

Guanyem, PSC i ERC han demanat una reunió de treball com més aviat millor on el Govern posi tota la informació que disposa de possibles noves formes de gestió que ajudin a millorar la qualitat del servei, així com garanteixi els mínims drets de les treballadores. Pels tres partits, la gestió del govern ha estat erràtica, ja que en els últims anys la informació no ha estat transparent i no s’han complert els compromisos que eren condicions clau perquè EULEN pogués prorrogar el contracte. En aquest sentit, mentre es fa el procés de debat i negociació sobre un possible nou model de gestió, els tres partits reclamen més implicació de l’equip de govern en les denúncies reiterades de les treballadores pel tracte rebut per l’empresa EULEN.

“La gestió poc acurada, no només ha tingut conseqüències negatives a l’hora de garantir els drets laborals de la plantilla, sinó que també ha implicat modificacions continuades del contracte (més de 100 a l’any) amb el sobrecost econòmic derivat. Arribar a la data de pròrroga sense haver treballat alternatives, ha abocat a l’Ajuntament a un període de 6 mesos a partir d’octubre del 2019 on l’empresa EULEN haurà de realitzar el servei de manera forçosa amb un possible sobrecost de 900.000 € que hauran d’assumir els gironins i gironines” han coincidit Salellas, Paneque i Ayats.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px