Endavant! 1945 | Hemeroteca

Marc Lamuà serà el portaveu de cultura del Grup Parlamentari Socialista al Congrés

El primer secretari dels socialistes gironins i diputat escollit a les passades eleccions generals del 29 d’abril serà el portaveu de cultura del Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats. Lamuà és llicenciat en Història i Història de l’Art per la Universitat de Girona (UdG) i és doctorat en Arqueologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV). “Estic satisfet per la confiança que m’ha fet el grup parlamentari, assumeixo aquesta responsabilitat amb moltes ganes i conscient de les necessitats a comarques gironines” ha explicat Lamuà.

“Aquesta és una bona ocasió per incidir als temes pendents de cultura que tenim a la demarcació, com l’arxiu provincial a Girona, la casa natal de Salvador Dalí i el castell de Sant Ferran de Figueres, els frescos de Sant Pere de Ripoll o el Monestir de Sant Daniel de Girona” ha posat en relleu el diputat socialista. Lamuà ja s’ha posat en contacte amb els representants socialistes al territori per posar-se a disposició per vehicular totes les peticions de les seves poblacions.

En l’àmbit català el PSC tindrà quatre places de portaveu de Comissió al Congrés dels Diputats, uns nomenaments que es van ratificar el dimarts a la reunió del Grup Parlamentari Socialista. Marc Lamuà (diputat per Girona) serà el portaveu de la Comissió de Cultura; Montse Mínguez (Lleida), portaveu de la Comissió de Pressupostos; Mercè Perea (Barcelona), portaveu del Pacte de Toledo, i Lídia Guinart (Barcelona), de la Comissió del Pacte d’Estat per la Violència de Gènere.

Per altra banda, el diputat Arnau Ramírez (Barcelona) serà portaveu adjunt de la Comissió d’Afers Exteriors, mentre que Francisco Aranda (Barcelona) exercirà de portaveu adjunt de la Comissió de Política Territorial, Carmen Andrés (Barcelona) serà portaveu adjunta de la Comissió de Sanitat, i Sònia Guerra (Barcelona), portaveu adjunta de la Comissió d’infància i adolescència. Així mateix, el diputat Joan Ruiz (Tarragona) serà el nou president de la Comissió de Discapacitat, i Francisco Aranda vicepresident de la Comissió de Defensa.

Aquestes designacions se sumen al nomenament de José Zaragoza com a portaveu adjunt del Grup Socialista, càrrec que ja va exercir a l’anterior legislatura. D’aquesta manera, queda tancada l’estructura del PSC dins el Grup Socialista al Congrés dels Diputats.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px