Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC vol una Diputació més social

El grup socialista a la Diputació de Girona, constituït per Bea Ventura de Santa Coloma de Farners, Juli Fernández de Palafrugell, Pere Casellas de Figueres i Sílvia Paneque de Girona, ha presentat candidatura pròpia. Els socialistes de Girona han subratllat que hauria estat molt més positiu per a Comarques de Girona, que l’acord de govern de la Diputació hagués estat fonamentat en criteris territorials, enlloc de justificar-se com un pacte entre partits independentistes. Els socialistes, en tot cas, han felicitat el nou president, Miquel Noguer, i han recordat que fer-ho és també manifestar el respecte que aquesta formació segueix tenint tant a les institucions com a les formes consensuades de funcionament.

Sílvia Paneque, que ha estat l’encarregada de pronunciar el discurs d’obertura del mandat per als socialistes, ha recordat que l’acord entres Junts x Cat i ERC a la Diputació va ser presentat com a “natural”., és a dir, com “a propi de la condició de l’ésser”, segons el Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans. “Un acord descrit d’aquesta manera, no deixa gaire marge per admetre diferències programàtiques entre les dues formacions de govern. En canvi, els socialistes estem convençuts que són necessàries polítiques territorials concretes progressistes i reformadores per millorar la vida del conjunt de la ciutadania”, ha explicat Paneque. D’aquesta manera, els socialistes han iniciat aquest mandat a la Diputació recordant que recuperar les polítiques pragmàtiques d’esquerres i fer funcionar les institucions, avui, és més important que mai per a Catalunya i Comarques de Girona.

Segons l’opinió de la socialista, l’escletxa social ha fracturat Comarques Gironines, perquè han argumentat que “els més rics no han patit la crisi, les classes mitjanes n’han pagat la factura i hi ha cada vegada més persones i famílies en situació d’invulnerabilitats greus i greuges durs contra els seus Drets com a ciutadans”. Paneque ha recordat que “mai com ara, les ciutats de la província de Girona han patit una fractura tan important entre barris i persones”. Per aquest motiu, Sílvia Paneque ha conclòs que el PSC estarà sempre al costat de les polítiques progressistes que busquin incrementar la igualtat i les oportunitats entre les persones. “La Diputació de Girona ha de fer tots els esforços per contribuir a millorar el territori i la vida de les persones. Avui, és especialment important que ser ciutadà a qualsevol barri o ciutat vulgui dir exactament el mateix, és a dir, que qualsevol persona tingui els mateixos Drets i, això, es fa per mitjà d’estimular el creixement, d’una banda, i garantir oportunitats, de l’altra”.

Pere Casellas ha afegit que “en el primer Plenari de la Diputació, al PSC hem volgut dir de manera sincera que el nostre grup està i estarà compromès amb liderar les polítiques socials a favor de les persones. L’habitatge i l’ocupació de les persones gironines han de trobar el suport i l’esforç de totes les institucions i, en aquestes matèries, la Diputació de Girona pot fer passos endavant importants”. Bea Ventura ha recordat que “en aquest sentit, en els municipis de territori hi ha necessitats en aquestes matèries que esperen resposta” i s’ha mostrat esperançada que la Diputació de Girona “pugui incrementar les polítiques actives per generar oportunitats i estar al costat de tots els Ajuntaments sense excepcions”.

Finalment, Juli Fernández, que havia estat ja diputat a l’anterior mandat, ha volgut recordar que “si bé és cert que a la Diputació s’han anat incrementant les polítiques d’habitatge o de cooperació els últims anys, encara queda molt per fer”. Entre les mesures que també creu que cal anar corregint és que “cal incrementar la transparència i fer que totes les partides tinguin criteris públics coneguts i acordats. D’altra banda, la comunicació de la política que es fa a la Diputació, no només s’ha de conèixer més, sinó que també cal acostar-la a les persones”. Marc Lamuà, primer secretari de la Federació de Comarques de Girona, Rafel Bruguera, parlamentari, i Albert Bramon, subdelegat del govern del president Pedro Sánchez, han acompanyat el grup socialista a la constitució de la Diputació.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px