Endavant! 1945 | Hemeroteca

"S’ha de retirar el monument franquista de Montserrat"

“No és moment de retrets, sinó de posar cada cosa al seu lloc; i del compliment estricte del que diu la llei, que és la retirada de qualsevol símbol del franquisme, qualsevol símbol de la dictadura, i crec que és el moment, un moment en què s’han impulsat amb molta decisió altres accions que van encaminades en aquest sentit, a la no exhaltació de tot allò que tingui a veure amb la dictadura, i arribat aquest moment pensem que la Diputació s’ha de poder sumar també a aquesta retirada d’aquest monument”.

Ho explica Pilar Díaz, portaveu socialista a la Diputació de Barcelona, en la presentació de la moció pel compliment de la legislació en memòria i reparació històrica i per la retirada del monument franquista ubicat a la muntanya de Montserrat. La moció s’ha aprovat amb l’abstenció de C’s i PP.

Aquest ple de novembre ha començat amb la lectura del manifest unitari del Dia internacional per a l’eliminiació de la violència envers les dones, que acaba amb aquesta declaració de principis: “Encara hi ha molt camí per fer, però una dècada després de la llei catalana del dret de les dones a eradicar la violència masclista, estem més decidides que mai a superar el patriarcat, a que el poder sigui en mans de les dones a mans iguals i a no tenir por. Perquè no volem més violència contra les dones. Contra cap dona, contra cap nena. Perquè tenim dret a ser nenes i dones lliures. I ho seguirem cridant tots els dies de l’any i també cada 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.”

Mitjà

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px