Endavant! 1945 | Hemeroteca

Moció del PSC per reclamar mesures a fi de pal·liar la situació dels menors no acompanyats

Tot i que a Lleida s’han creat i habilitat nous centres específics per donar cabuda a l’arribada d’aquets menors, els ajuntaments no disposen dels recursos necessaris per atendre i donar resposta a aquest grup nombrós de joves arribats a la nostra província.

Per aquests motius, el Grup Socialista a l’Ajuntament de Lleida demana al Ple l’adopció dels següents ACORDS:

1. Reclamar a traves d’un PLA d’ACCIÓ INTEGRAL, més recursos i millor planificació i prevenció a la Generalitat perquè aquests joves no es converteixen en persones sense recursos un cop assolida la majoria d'edat.

2. Apel·lar a la coresponsabilitat amb Generalitat, de Diputacions i altres organismes competents envers aquesta situació plantejada.

3. Instar a l’administració competent la modificació o ampliació a nivell de polítiques d’estrangeria, a l’accés a programes de garantia juvenil, de renda garantida, formació.... i d’accés a programes existents per facilitar l’atenció als MENAS.

4. Sol·licitar que en el marc de la Federació de Municipis i l’Associació de Municipis s’abordi aquesta situació.

5. Dotació de recursos als municipis receptors per tal de cobrir, d’una banda, les necessitats bàsiques d’aquests joves i fer front a la situació d’emergència actual com a resposta immediata, i de l’altra, comptar amb la creació de recursos d’acompanyament socioeducatius i laborals. Aquesta dotació comportaria obtenir el finançament necessari mitjançant el Contracte Programa de la Generalitat Catalunya.

6. Apel·lar a la coresponsabilitat de les comunitats magrebins o africanes.. establertes a Lleida per buscar complicitats, i més enllà a nivell internacional i diplomàtic.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px