Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC demanarà que Barcelona pengi les pancartes contra la violència de gènere retirades per l’Ajuntament de Madrid de PP i C’s amb el suport de VOX

Arran de l’ordre del govern del PP-C’s-VOX a l’Ajuntament de Madrid de treure les pancartes contra la violència de gènere penjades en diferents districtes i en diferents edificis municipals madrilenys, la portaveu del PSC Barcelona, Laia Bonet, ha proposat que ““el balcó de l’Ajuntament de Barcelona i altres edificis municipals de la ciutat llueixin les pancartes contra la violència de gènere que el govern de l’Ajuntament de Madrid està retirant com a gest de solidaritat i compromís amb la lluita feminista”.

Per als socialistes, aquesta decisió del govern de l’Ajuntament de Madrid, governat per PP i C’S amb el suport de l’extrema dreta de VOX, es produeix en un context en què la violència masclista és una de les grans xacres que existeixen a l’Estat. Segons les dades oficials recollides des del 2003, mil dones han estat assassinades víctimes de la violència de gènere. Per aquesta raó, per al PSC de Barcelona aquest gest de l’Ajuntament de Madrid demostra que el PP no té la més mínima sensibilitat exigible davant un dels majors problemes de la societat.

“Estem assistint per sorpresa com el nou govern municipal del PP i Ciutadans a Madrid, amb el suport de VOX, retiren les pancartes contra la violència masclista dels edificis municipals”, ha explicat. En aquest sentit, la regidora socialista considera que “és inadmissible que es facin passes enrere contra la violència masclista”. Per a Laia Bonet, sens dubte, “als dirigents del PP els molesta profundament que es digui que a les dones ens continuen matant”.

Segons el PSC Barcelona, aquest tipus de simbologia com la de la lluita contra la violència masclista és la que genera amplis consensos entre els barcelonins i barcelonines i permet que una majoritària part de la ciutadania se senti representada.

“Volem que Barcelona sigui capital de la lluita feminista”, ha conclòs Laia Bonet.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px