Endavant! 1945 | Hemeroteca

El Consell de la Federació de Barcelona del PSC avala un acord de govern amb BeC

El PSC de Barcelona ha reunit aquest dijous en sessió extraordinària el Consell de Federació, màxim òrgan de decisió entre Congressos, que ha aprovat per unanimitat la resolució que avala negociar “exclusivament amb Barcelona en Comú la formació d’un govern de progrés a la ciutat de Barcelona”.

En aquest sentit, encomana a la Comissió Executiva del PSC-Barcelona i al Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament “la negociació per a la formació d'un govern municipal d’esquerres, al servei dels reptes dels barcelonins i barcelonines, sense subordinar la ciutat i la institució al procés independentista”.

Jaume Collboni, president del PSC de Barcelona, en la seva intervenció a l’inici del Consell, ha afirmat que "els resultats electorals del 26 de maig avalen el compromís dels socialistes perquè Barcelona tingui un govern progressista i no independentista". Collboni ha explicat que "el PSC oferim un tàndem progressista proBarcelona i no subordinat al conflicte. Qui ocupi l'alcaldia els quatre anys no serà un problema".

Respecte a l'estat de les converses amb Barcelona en Comú, Collboni ha assegurat que "ja han començat i que, avui dia, no hi ha res fet ni està sent ni serà fàcil. Però pel PSC no quedarà; treballarem fins al darrer minut per aconseguir un acord de govern de progrés per a Barcelona abans de la investidura".

Segons Collboni, aquest acord amb Barcelona en Comú a Barcelona pretén "tenir un govern fort i ampli centrat a resoldre els problemes dels barcelonins i barcelonines, un govern de progrés i no independentista". En aquest sentit, per Jaume Collboni "està molt clar que l'independentisme ha demostrat que és incapaç de governar, que no es dedica als problemes reals de les persones i que no dóna solucions als problemes de la ciutat com l'habitatge, la seguretat, les llistes d'espera i les taxes universitàries. I tampoc exigirà el deute que té la Generalitat amb la ciutat quant a les residències de gent gran, els centres d'atenció primària i els 40M d'euros pendents en escoles bressol. Dedica tot l'esforç en gesticular, no en solucionar els problemes de Barcelona". Per aquesta raó, Collboni ha assegurat que "no volem que li passi a Barcelona el què li ha passat a la Generalitat".

Per Collboni “l'única fòrmula per evitar-ho és formar un govern pro-Barcelona, progressista i no subordinat al conflicte". En paraules del líder del PSC Barcelona, "un govern d'esquerres que tingui com a objectiu desplegar una agenda del canvi de polítiques valentes al servei de la gent".

Collboni ha subratllat que els més de 138 mil electors que han donat confiança al PSC Barcelona han votat socialista com a triple garantia perquè Barcelona tingui un alcalde no independentista, un bon govern i un govern municipal que no supediti la ciutat al procés independentista. "Va ser el nostre compromís electoral i el traslladarem al proper ple del dia 15 al Ple d'investidura", ha afirmat.

Per al president del PSC Barcelona, "aquest govern de progrés ha de resoldre la crisi de l'habitatge que es viu a Barcelona, punxar la bombolla dels lloguers, contribuir a la recuperació econòmica de la ciutat creant llocs de treball de qualitat, i lluitar contra la precarietat laboral", entre d'altres. Per al líder del PSC, el nou govern progressista també ha de fer possible un pacte ampli per la seguretat i el civisme, i fer de l'Agenda 2030 per la lluita contra el canvi climàtic i la reducció de les desigualtats un dels eixos principals d'aquest projecte progressista.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px