Endavant! 1945 | Hemeroteca

Sílvia Paneque: “Un dels grans reptes de futur de la ciutat és tenir la capacitat de ser un pol d’atracció industrial, tan per la seva posició territorial com a porta d’Europa, com per la gran quantitat de sòl urbà de Girona”

Sílvia Paneque, acompanyada de Jordi Calvet, expert en finances, ha visitat avui la Cambra de comerç de Girona, on s’ha reunit amb una part de l’executiva, per presentar les propostes del programa electoral en els àmbits de promoció econòmica. No ha estat una simple reunió informal, sinó que ha estat una reunió de treball d’interès, on s’han adoptat compromisos concrets per part de la candidata a l’alcaldia i on s’ha analitzat les problemàtiques actuals de la ciutat, moltes sorgides per la falta de diàleg de l’actual Ajuntament, en especial, l’error manifest del baixador actual a Fontajau dels busos de turistes.

Paneque ha explicat les propostes de promoció de la indústria a Girona. “El cert és que amb els agents implicats en el territori cal pensar bé quin ha de ser el futur industrial de Girona. A la ciutat de Girona hi ha 3,95 hectàrees de sòl industrial a Domeny; 2,78 hectàrees a Taialà; i 4,47 hectàrees a Mas Xirgo. No podem obviar tampoc que aquesta qüestió és d’àrea urbana i hi hauria d’haver una planificació de caràcter més ampli”, ha especificat. Per a l’alcaldable, “la indústria pot potenciar-se si som capaços de recuperar el parc Científic i Tecnològic per a Girona i treballar amb la mateixa línia amb la Universitat de Girona i la Diputació per prioritzar indústria de canvi tecnològic i innovació i acompanyar-los amb estímuls fiscals com la rebaixa de l’impost de construccions”, ha explicat Paneque.

A la reunió de treball, també s’ha posat en valor que les relacions siguin cordials i positives entre membres d’institucions diferents, que és el clima adient per fer progressar temes i tancar-los amb èxit. Les dues parts han coincidit a assenyalar que és urgent seguir avançant per tenir al més aviat possible el baixador del Tren d’Alta Velocitat, acabar les obres de plaça Europa que ja estan licitades i les de plaça Espanya. Sílvia Paneque també ha explicat que té l’objectiu de constituir, conjuntament amb tots els ajuntaments d’àrea urbana, un espai institucional de trobada per consensuar temes tan importants com el nou Trueta o consolidar el progrés i l’enfortiment de l’aeroport de Girona.

Sílvia Paneque ha traslladat la importància a la Cambra que l’Ajuntament de Girona ha de recuperar les polítiques públiques d’habitatge social per tal que hi hagi un procés de regulació del preu del lloguer per mitjà de la intervenció municipal en el mercat. D’altra banda, l’alcaldable ha explicat que pensa obrir, si és alcaldessa, una oficina que tingui expertesa i capacitat de trobar recursos i subvencions europees d’interès per a les empreses i per a la ciutat. Alhora, Paneque ha reivindicat que es recuperés el Consell Econòmic i Social amb capacitat executiva, tal com té el Consell Social de l’Ajuntament de Girona, per elevar propostes al Plenari municipal de promoció econòmica.

Els membres de la Cambra per la seva banda també han trobat de molt profitosa la trobada pel bon clima de treball i la gran coincidència de la visió general dels problemes actuals i possibles solucions. Tots han estat d’acord que és necessari que els agents econòmics i socials tinguin una veu més forta a l’Ajuntament de Girona. Per ambdues parts, s’ha acordat que aquestes reunions de treball amb la Cambra han de continuar en el temps i s’ha agafat el compromís de que es farà una reunió com a mínim anual. Aquest compromís també s’estendrà a altres associacions empresarials.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px