Endavant! 1945 | Hemeroteca

Alfredo Vega: “Volem una línia de Ferrocarrils que connecti directament la ciutat amb l’Hospital de Terrassa i la Universitat Autònoma de Bellaterra”

El Partit Socialista de Terrassa ha presentat avui les seves propostes en matèria de Territori i urbanisme. Segons ha explicat l’alcaldable del PSC, Alfredo Vega: “el nostre objectiu no és créixer en població, sinó en qualitat de vida” i ha afegit: “volem un creixement sostenible i equilibrat”.

Entre les mesures que defensa el PSC Vega ha destacat la necessitat de tirar endavant el Pla Territorial “que contempla una nova línia de FGC pel Túnel d’Horta. Aquesta permetria a Terrassa connectar els barris de Can Palet, Montserrat, Segle XX i també els polígons industrials. La línia ens enllaçaria amb l’Hospital de Terrassa, la Universitat Autònoma i acabaria a Barcelona, a la nova estació de l’AVE de la Sagrera”. Alfredo Vega també ha insistit en el greuge que suposa que Terrassa sigui zona 3: “volem que s’implanti d’una vegada per totes la T-Mobilitat o bé que Terrassa sigui situada a la zona tarifària 2” ha dit.

El candidat del PSC s’ha mostrat optimista pel que fa a la futura estació de rodalies Terrassa Oest “una millora per a La Maurina i Can Boada, que ens permetrà tenir una línia de tren directe a l’aeroport i possibilitarà començar a cobrir la riera del Palau. És un projecte ambiciós i realista, que costarà molt, però que podem aconseguir amb el suport del govern de Pedro Sánchez, i que Renfe veu amb bons ulls”.

Vega també ha plantejat la necessitat d’acabar la B40 fins a Sabadell “una obra que farà repensar la planificació la ronda est de Terrassa i impulsarà una nova configuració de l’avinguda del Vallès” i ha afegit: “quan tinguem aquesta via, podrem punxar la ciutat en diversos punts, alliberant els carrers Arquímedes i Galileu de l’alta densificació de trànsit que avui tenen”.

Per la seva banda el candidat número 7 a la llista del PSC, Marc Armengol, ha apuntat la necessitat d’actualitzar alguns aspectes del POUM “un document vàlid, en línies generals, però que cal repensar en alguns eixos com l’habitatge o les rieres” i ha afegit: “Per reformar el POUM serà necessari un clar consens de ciutat, un consens social i també polític”.

Armengol ha explicat que el PSC vol impulsar “un programa de Plans de Barri al conjunt de la ciutat, començant per Can Palet i Ègara, i demanarem una nova Llei de Barris a la Generalitat” i ha afegit: “Finalitzarem el procés d’esponjament de Ca n’Anglada i redactarem i iniciarem les primeres fases del projecte d’urbanització i transformació de la zona nord del barri”.

Entre les propostes del PSC, Armengol també ha destacat el projecte del Pla Integral de la Rambleta del Pare Alegre i la nova Porta Sud de la Ciutat.

També ha participat a la roda de premsa el diputat del PSC, Jordi Terrades, que ha criticat la inacció de la Generalitat: “volem que passi dels anuncis i els powerpoints als pressupostos i les licitacions”. Terrades també ha demanat que es faci efectiva la gratuïtat del Peatge de Les Fonts per a la ciutadania de Terrassa i que es corregeixin els problemes d’infraestructures que afecten els dos vallesos “ja que són pols de creació de treball i d’activitat econòmica molt importants”.

La número 9 de la candidatura del PSC, Àfrica Serena, ha declarat: “Els socialistes promourem un Urbanisme reequilibrador que posi la ciutat al servei de tots i totes. I millori la connectivitat de Terrassa amb el seu entorn, perquè pugui seguir liderant el territori.”

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px