Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC de Pals aposta per convertir part de les instal·lacions de Ràdio Liberty en un Museu de la Guerra Freda

La candidata del PSC a l’alcaldia de Pals, Marisol Perea, vol convertir una part de les instal·lacions de l’antiga Ràdio Liberty en un museu memorial de la Guerra Freda, un ús en consonància amb la història de la instal·lació, que des del 1959 i fins al 2001 va ser una eina de propaganda capitalista i pro-occidental gestionada pels Estats Units i que emetia cap als països de l’altra banda del teló d’acer.

Marisol Perea recorda que l’espai que durant dècades va ocupar l’emissora de ràdio “està completament abandonat i que sovint hi ha gent que hi entra sense control, una situació que pot generar situacions de risc de diversos tipus”. Les instal·lacions de Ràdio Liberty són propietat de l’Estat, però estan cedides a la Generalitat. A la vegada, hi ha una concessió per fer un centre relacionat amb temes mediambientals que no va prosperar i que expirarà en breu.

La candidata socialista considera que “tots els grups municipals de Pals haurien de treballar conjuntament per aconseguir que totes les institucions, Ajuntament, Generalitat i Estat col·laborin per aconseguir recuperar aquest espai per al poble”. El PSC considera que amb unes instal·lacions tan grans l’espai podria acollir diferents usos, i així ho reflexa el seu programa, que parla de situar una oficina de policia a l’entrada de les instal·lacions i un altre espai museístic dedicat al món de l’arròs, a banda d’altres edificis i magatzems municipals.

Des del PSC de Pals es vol incidir també en la resta de la zona amb la protecció mediambiental de l’espai aprofitant per fer una col·laboració amb el Parc Medes-Montgrí en l’àmbit de la preservació i difusió de la zona dunar.

Perea també proposa la protecció de les restes arqueològiques de la Torre Mora i les cases de pescadors, donada la seva importància que ha estat reconeguda pel propi departament de Patrimoni de la Generalitat.

A més de l’aprofitament de l’espai de Ràdio Liberty per aconseguir un pol d’atracció cultural i històrica, els socialistes de Pals destaquen en el seu programa la necessitat d’aprofitar al màxim el moviment CittaSlow coma eina de promoció turística. Proposen també la redacció d’un nou POUM adequat a les necessitats actuals de la població, l’execució dels arranjaments de carrers a les urbanitzacions i l’ampliació dels serveis socials.

Marisol Perea porta 20 anys dedicada a la política municipal i és la candidata més veterana de Pals. Durant aquest temps ha estat regidora en dues ocasions, dins el govern de la UPM i posteriorment en el govern de coalició amb CiU, de 2007 a 2011. Aquesta és la segona vegada que es presenta com candidata a l’alcaldia pel PSC.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px