Endavant! 1945 | Hemeroteca

Jaume Collboni proposa una ‘revolució urbana’ d’aquí a 2030

L'alcaldable, Jaume Collboni, la número 2 de la candidatura del PSC Barcelona, Laia Bonet, i el regidor socialista Daniel Mòdol. / ACN L'alcaldable, Jaume Collboni, la número 2 de la candidatura del PSC Barcelona, Laia Bonet, i el regidor socialista Daniel Mòdol. / ACN

El candidat del PSC Barcelona a l’alcaldia, Jaume Collboni, proposa una “nova revolució urbana” per a Barcelona durant els propers 10 anys. En una trobada amb mitjans de comunicació aquest dimarts, l’alcaldable socialista ha criticat que “fa massa temps que Barcelona no té una visió de ciutat a 10 anys vista” i que les transformacions i urbanitzacions dels darrers anys “han estat sumes de pedaços, improvisacions i proves pilots”.

Amb l’objectiu “d’encetar una nova etapa de gran transformació de Barcelona pensant en 2030”, Jaume Collboni ha proposat, entre d’altres projectes, la reforma de tot el litoral de la ciutat, “des del carrer A de la Zona Franca fins Les Tres Xemeneies”. En aquest sentit, l’alcaldable socialista creu necessari “recuperar el Port Olímpic per a la ciutat” i “convertir espais propers al mar com el Fòrum, el Parc de la Ciutadella i Montjuïc en espais a repensar, dotant-los de més activitat”.

Dins aquesta reforma del litoral barceloní, Jaume Collboni ha fet especial esment al barri del Morrot, “un barri ara logístic que ha de ser espai d’activitat econòmica, per empreses de base tecnològica i digital”. Per al candidat socialista, la transformació del Morro és un exemple de que “Barcelona es pot eixamplar més. Per la seva proximitat a la ciutat, el barri del Morrot és un espai d’oportunitat que hem d’aprofitar”.

Acompanyat de la número 2 de la candidatura del PSC Barcelona, Laia Bonet, i el regidor socialista Daniel Mòdol, Collboni es compromet a que aquesta “tercera onada de transformació urbana de Barcelona” es faci “pensant en els Objectius de Desenvolupament Sostenible”. “La lluita contra les desigualtats i el canvi climàtic així com el creixement inclusiu seran les prioritats que marcaran l’acció de govern”, ha subratllat el candidat socialista.

La transformació que aquest dimarts han presentat els socialistes es resumeix, segons Jaume Collboni, en tres colors: blau, verd i vermell. Blau perquè Barcelona ha d’estar altre cop lligar al mar i als rius, a més de potenciar “l’economia blava, aquella lligada a les indústries del mar i els rius”; verd per lligar la reforma urbana als objectius de lluita contra el canvi climàtic i desenvolupament sostenible. En aquest sentit, Collboni proposa “incrementar les zones de pacificació” i recorda que els socialistes tenen “un ambiciós pla de transformació de 10 barris que requereixen rehabilitacions en els edificis, tant en termes d’accessibilitat com especialment d’eficiència energètica”. Per últim, Collboni esmenta el color vermell com a representació de la cohesió social. La transformació de Barcelona ha de comportar una reducció de les desigualtats així com la construcció de més habitatge públic.

Un pacte ERC-Colau, desastre per Barcelona En resposta als periodistes, Jaume Collboni ha recordat que “a les dretes les vam derrotar el 28A tant a Espanya com a Catalunya i Barcelona” i que el risc el proper 26M “és un pacte pro independència entre ERC i Colau”. Per Collboni, aquest pacte seria “la suma del mal govern de Colau i el conflicte i divisió que han provocat els independentistes. Seria un desastre per Barcelona”.

Davant el pacte “que ja han anunciat Colau i ERC”, Jaume Collboni es presenta com “el vot útil” per fer un govern pro Barcelona. Els socialistes es presenten “com alternativa al pacte ERC i Colau”. Collboni garanteix als barcelonins un “alcalde progressista, bon govern i no subordinar Barcelona al procés”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px