Endavant! 1945 | Hemeroteca

Collboni crearà una unitat especialitzada en actes d’LGTBI-fòbia formada per Guàrdia Urbana, serveis socials i entitats

El candidat del PSC Barcelona a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dissabte que crearà una unitat transversal -Guàrdia Urbana, serveis socials i entitats- que estarà especialitzada en lluitar contra l’LGTBI-fòbia. “Una unitat que donarà suport tant al cos de la Guàrdia Urbana com als serveis de prevenció i suport a les víctimes”, ha detallat Collboni durant la seva intervenció en un acte on també han intervingut la socialista Laura Ballarín, el responsable del Pride Barcelona, Ferran Poca, i el candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López.

Després de recordar que a Barcelona s’han produït en els darrers anys un repunt dels atacs contra el col·lectiu LGTBI, Jaume Collboni ha refermat el seu “compromís per la igualtat en l’exercici dels drets”. Perquè, tal com defensa Collboni, “l’únic que busquem quan reclamem la igualtat de drets és ser feliços, viure com qualsevol altra persona de qualsevol orientació sexual”.

L’alcaldable socialista, que es defineix com “progressista, feminista i gai”, ha lloat la valentia i el paper en la normalització del col·lectiu de persones com Jordi Petit i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ambdós presents a l’acte. Durant la seva intervenció a l’Axel Hotel, en ple ‘gaixample’, Jaume Collboni ha posat en valor “barris com aquest perquè és on es visibilitza el moviment LGTBI”. En aquesta línia, el candidat socialista considera necessari “revitalitzar el ‘gaixample, impulsar-lo i fer-lo visible també des de l’àmbit econòmic”. Perquè, com defensa Collboni, “l’activitat relacionada amb el col·lectiu LGTBI genera inversions i atreu turisme de qualitat”.

El Pride Barcelona cobrarà encara més importància amb Jaume Collboni com alcalde. “Aquest és un dels grans esdeveniments”i Collboni es compromet a donar-hi suport de veritat, al temps que ha recollit i compartit les crítiques de Poca contra Colau per, en paraules de Collboni, “no fer-li costat però arribar el dia del Pride i fer un míting”. “Això canviarà el proper 26M. Serà un canvi compromès amb la lluita LGTBI”, ha subratllat l’alcaldable.

Mai una Barcelona supeditada a l’independentisme Jaume Collboni també ha criticat que des de la Generalitat no s’ha recolzat institucionalment al col·lectiu, recordant que encara s’espera l’aprovació de la llei 11/2014 contra la discriminació. “A la Generalitat han estat dedicats al procés independentista i a barallar-se entre ells”, ha criticat Collboni, qui té clar que “jo no vull que això passi a Barcelona”.

El candidat socialista ha demanat a tot aquell que no tingui clar el vot que “s’imagini que tot el que li ha passat a Catalunya li passa a Barcelona”, en referència a la paràlisi que les polítiques socials han patit amb els governs independentistes. “Jo mai permetré que Barcelona estigui supeditada a l’independentisme”, ha subratllat Collboni tot recordant que amb el PSC hi haurà a la ciutat “un bon govern, pro Barcelona, dedicat a resoldre els problemes dels barcelonins”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px