Endavant! 1945 | Hemeroteca

Alfredo Vega: “Terrassa necessita més escoles i instituts, més professors i professores, potenciar la universitat i la formació professional, rebaixar la ràtio d’alumnes per classe i rebaixar el fracàs escolar”

L’alcaldable del PSC, Alfredo Vega, ha presentat avui les principals propostes del programa socialista en matèria educativa. El candidat del PSC ha criticat que Terrassa “no ha estat ben tractada per la Generalitat, ni en educació ni en gairebé res. Terrassa no és una prioritat per al govern català actual, format per JuntsxCat i per ERC” i ha afegit: “La Generalitat és qui té la immensa majoria de competències i obligacions en Educació, i moltes d’elles les incompleix sistemàticament. Gran part del nostre programa es basa, per força, en reclamar a la Generalitat que governi també, i bé, per a Terrassa».

En l’àmbit de l’educació 0 3, Vega ha anunciat que el PSC proposa ampliar l’oferta d’Escoles Bressol d’acord amb el creixement demogràfic de la ciutat i també “exigirem a la Generalitat el copagament del servei”.

Pel que fa a l’educació primària, Alfredo Vega ha insistit en que el PSC “exigirà a la Generalitat la construcció de Sala i Badrinas, així com l’execució de les obres de reforma necessàries a totes les escoles”. I ha afegit: “ens cal rebaixar el fracàs escolar fins als nivells de la Unió Europea. Rebaixar el número d’alumnes per aula i incrementar els professors i les professores. Millorar les condicions de treball del professorat i donar estabilitat, a més de reduir la precarietat laboral”.

El candidat del PSC també ha fet referència a l’ensenyament universitari: “Potenciarem Terrassa com a ciutat universitària, amb la dinamització del Campus Terrassa, potenciant les vocacions científiques i tecnològiques i també amb la implicació de la ciutat, potenciació de serveis i activitats per als estudiants”.

Per la seva banda el número 8 de la candidatura i actual director de l’escola Salvador Vinyals, Carlos Lázaro, ha explicat que en els darrers anys “Terrassa ha crescut molt demogràficament i això no ha anat acompanyat d’una correcta planificació per part del departament d’ensenyament” i ha posat com a exemple l’escola Sala i Badrinas “que lamentablement segueix en barracons després de 8 anys”.

Lázaro ha reclamat una actuació “preferent en l’àmbit de Terrassa” i ha afegit: “ens preocupa no poder donar resposta a la matricula viva, ja que l’increment d’alumnes no va acompanyat a un augment de recursos”. Segons ha explicat, actualment la ciutat “té una ràtio mitjana de 26 o 27 alumnes per aula, alguns centres arriben fins a 30. És insostenible i la situació només s’aguanta per la professionalitat dels mestres i dels centres”.

La segregació és una qüestió que l’Ajuntament de Terrassa fa temps que hi treballa, des de l’Oficina Municipal d’Escolarització “perquè creiem que és l’eix vertebrador per garantir l’equitat i la redistribució, per vetllar per la correcta escolarització. Som dels pocs municipis que aquest any, en la matricula, hem reservat quatre places per a alumnes de famílies amb situacions de vulnerabilitat” ha explicat Lázaro, que ha recordat que Terrassa ha signat el Pacte contra la segregació escolar de la Generalitat, promogut pel Síndic de Greuges.

Amb diners municipals “implementem les beques menjador, oferim més de 378 activitats de diverses temàtiques per alumnes, oferim 68 tallers per a famílies, implementem els plans d’entorn, que des de fa anys han vist reduïda l’aportació per part de la Generalitat i moltes altres serveis que oferim des de l’Ajuntament” ha detallat Carles Lázaro.

Josefina Merino, número 5 de la llista del PSC ha volgut destacar la importància que té l’educació: “pels socialistes, garantir una educació de qualitat és garantir un model social igualitari, equitatiu, en el que tothom tingui oportunitats”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px