Endavant! 1945 | Hemeroteca

Collboni proposa llicències per punts als pisos turístics per garantir la convivència

BARCELONA, 14/05/2019.- El alcaldable del PSC por Barcelona, Jaume Collboni, la número cuatro de su lista, Montserrat Ballarín (d), y la ministra en funciones de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto (c), posan momentos antes de la presentación del plan "Barcelona Economía 2030". EFE/Alejandro García BARCELONA, 14/05/2019.- El alcaldable del PSC por Barcelona, Jaume Collboni, la número cuatro de su lista, Montserrat Ballarín (d), y la ministra en funciones de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto (c), posan momentos antes de la presentación del plan "Barcelona Economía 2030". EFE/Alejandro García

El candidat del PSC Barcelona a l’alcaldia, Jaume Collboni, vol implantar en el proper mandat les llicències de pisos turístics per punts. “Com el carnet per punts de conduir”, ha exemplificat l’alcaldable en un acte aquest dimarts on ha estat acompanyat de la ministra d’Industria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. Collboni ha presentat el pla ‘Barcelona Economia 2030’, on s’inclou aquesta proposta que té per objectiu garantir la convivència allà on siguin presents aquests pisos turístics.

Tal com ha expressat l’alcaldable, les noves llicències a pisos turístics es basaran en aquest sistema per punts. Així, “per cada incidència o manca de respecte s’aniran restant punts fins a retirar la llicència”. Aquesta mesura el que busca és “garantir la convivència a la nostra ciutat, especialment a les comunitats de veïns on hi ha pisos turístics”.

En aquest context, Jaume Collboni ha aprofitat la seva intervenció des de l’edifici Disseny Hub Barcelona per posar en valor la cultura com un dels eixos principals, tant del model de ciutat dels socialistes com del model turístic que Jaume Collboni vol per Barcelona.

Collboni ha lloat el turisme com a sector que “crea riquesa i ocupació a Barcelona”. Aquest turisme, però, ha de ser de qualitat i sostenible. “Hem de tenir una industria turística amb visitants de qualitat perquè això reverteixi en llocs de feina amb salaris dignes”, ha subratllat Collboni, en referència al fet que el salari mitjà al sector de la restauració és la meitat del salari mitjà a Barcelona.

Per Jaume Collboni és important també que des de l’Ajuntament de Barcelona es treballi per oferir una imatge positiva del turisme entre la ciutadania. “Ha estat un error deixar que s’instal·li a Barcelona la imatge de que el turisme és negatiu”. En aquest sentit, ha reclamat que Barcelona gestioni el 100% de la recaudació de la ‘taxa turística’, que suposarien 30 milions per invertir, entre d’altres coses, en promoció turística. “Explicarem el turisme que volem per Barcelona”, ha resumit Collboni. També es destinarà inversió a conservar el patrimoni cultural de la ciutat i a invertir en aquells barris on el turisme té un impacte més alt.

Un govern amic de l’economia En referència al seu model econòmic, Jaume Collboni ha posat èmfasi en que “Barcelona ha de ser amiga de l’economia. Donar suport als autònoms, emprenedors i PIMEs”. Per fer-ho, reivindica Collboni, Barcelona “necessita un alcalde de tots i totes. Un alcalde que orienti l’acció de govern per solucionar els problemes de la gent”. Davant els qui volen supeditar Barcelona al procés, Collboni defensa un govern municipal que prioritzi el progrés.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px