Endavant! 1945 | Hemeroteca

Collboni: “Cap barri de Barcelona sense escola bressol pública”

El candidat del PSC Barcelona a l’alcaldia ha presentat aquest divendres el pla ‘Barcelona Ciutat Educadora’, amb diferents propostes en l’àmbit educatiu. Destaca el seu compromís per crear 35 noves escoles bressol a Barcelona, “perquè tots els barris tinguin, com a mínim, una”.

En una visita a l’Escola Aiguamarina del Districte de Nou Barris, Jaume Collboni ha anunciat que la intenció dels socialistes “és universalitzar l’educació en la franja de zero a tres anys”. L’ampliació de places d’escola bressol té per objectiu garantir la igualtat d’oportunitats a tots els barris de la ciutat, “des del bressol”.

Per al proper mandat, Collboni vol “tornar a fer prioritària la inversió en educació”, perquè aquesta “ens fa iguals”. “Fer de Barcelona una ciutat igualitària és fer del dret a la educació des dels zero anys un dret universal”, ha insistit Collboni, que ha subratllat el fet que de les 101 escoles bressol de la ciutat, 92 s’han creat amb alcaldes socialistes i que entre Trias i Colau només han fet nou.

Durant la seva visita, Jaume Collboni s’ha reunit amb professors i l’equip directiu del l’Escola, a qui ha transmès el seu suport, extensiu a tots els professionals de l’ensenyament, per haver “patit durant molt de temps les retallades, tant de les dretes com del govern independentista de la Generalitat”.

Al mateix temps, l’alcaldable socialista ha recordat que la Generalitat de Catalunya “té un deute amb les famílies treballadores de Barcelona” de 42 milions d’euros només en escoles bressol. Per Collboni és una mala noticia haver d’impugnar als jutjats els incompliments del Departament d’Educació, responsabilitat d’ERC. Al candidat d’Esquerra Republicana, Collboni li ha retret que “abans de parlar de l’educació de zero a tres, ens pagui el que ens deuen a les famílies treballadores”.

Llengües i FP

L’alcaldable socialista posa també com una de les prioritats educatives la promoció de les competències lingüístiques. Així, el candidat ha anunciat que ampliarà el programa ‘Èxit d’anglès’, per a que els infants i els joves de la ciutat tinguin més hores formatives en anglès. Així, Collboni proposa la sisena hora d’anglès a les escoles públiques de Barcelona.

Una altra de les principals propostes de Jaume Collboni a nivell educatiu és fer de la Formació Professional “una opció de primer nivell”. El candidat del PSC Barcelona ha avançat que doblarà els recursos de la Fundació Barcelona Formació Professional, que apostarà per la Formació Professional dual -aquella que compta amb la col·laboració de les empreses i que permet que els alumnes tinguin un aprenentatge pràctic-.

Beques Barcelona

Jaume Collboni ha revelat també la creació de les Beques Barcelona, conjuntament amb la Cambra de Barcelona i l’AMB, dotades inicialment amb dos milions d’euros provinents de fons públics i privats i gestionats per una fundació. Aquestes beques tenen per objectiu que “els alumnes d’FP tinguin l’oportunitat d’aprendre a l’estranger noves tècniques i tecnologies”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px