Endavant! 1945 | Hemeroteca

Collboni proposa una Barcelona trilingüe amb l’anglès com a tercer idioma cooficial

El candidat del PSC Barcelona a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha compromès aquest dimecres a fer de Barcelona una “ciutat trilingüe” i que l’anglès sigui “la tercera llengua oficial” a la ciutat. En el col·loqui organitzat per Barcelona Global, el candidat ha afirmat que l’anglès “és un factor clau de competitivitat econòmica però també d’igualtat” i, al mateix temps, “és una de les principals assignatures pendents”.

El primer objectiu d’aquest reforç de l’anglès, tant entre els barcelonins com en l’Administració, és atreure talent internacional a la ciutat. “Atreure talent forma part de l’estratègia de millorar la nostra qualitat de vida”, ha asseverat Collboni. Per fer-ho, l’alcaldable creu necessari millorar l’acollida i integració dels emprenedors i els qui venen a fer recerca i posar en marxa mesures com la sisena hora d’anglès en les escoles públiques i concertades, “especialment a les escoles públiques de barris treballadors”.

En aquest sentit, Jaume Collboni vol garantir l’anglès “com a llengua amb la que un estranger que ha decidit viure i treballar a Barcelona es relacioni amb l’Administració”. Per una banda, l’alcaldable socialista es compromet a que tots els tràmits administratius de la ciutat -des de l’empadronament fins una llicència d’activitats- estiguin disponibles en anglès. De l’altra, el nou govern municipal, encapçalat per Jaume Collboni, habilitarà “una finestra única per a que els qui venen a emprendre o fer recerca a Barcelona vegin ateses les seves demandes en relació a la cerca d’habitatge, una escola pels seus fills, etc.”.

Per Collboni, garantir l’atenció en anglès a la població flotant -que venen a emprendre o fer recerca- “és un missatge contundent de la vocació internacional de la ciutat”. Així, el candidat socialista es mostra convençut que s’integrarà més a la població estrangera en el dia a dia de la ciutat. A més, l’anglès com a tercera llengua de la ciutat ajudarà també en la relació de la població migrant, perquè “l’anglès és la llengua franca”.

Recerca i turisme Jaume Collboni ha aprofitat la seva intervenció al col·loqui de Barcelona Global per parlar de recerca i del seu convenciment que aquesta serà també una aposta del proper mandat. Després de posar en valor la recerca de la ciutat i les institucions, referents internacionals, que tenen seu a Barcelona, Collboni ha recordat que durant el proper mandat es desenvoluparà el pla per fer del Parc de la Ciutadella el major campus de recerca i ciència urbà d’Europa.

“Volem recuperar el Castell dels Tres Dragons, rehabilitar l’Hivernacle i l’Umbracle i volem un Zoo referent de la recerca, la conservació i la protecció de la natura”, ha expressat Jaume Collboni en referència al seu projecte per obrir el Parc de la Ciutadella al seu entorn impulsant la recerca i la divulgació.

Qüestionat pel turisme a Barcelona, Collboni ha insistit en la necessitat que Barcelona reorienti el seu model turístic cap a un turisme “de qualitat, sostenible i que respecti el destí”. En aquest sentit, l’alcaldable socialista reclamarà la gestió municipal del 100% de la taxa turística, “com passa a la resta de ciutats europees”. Durant l’estada dels socialistes al darrer govern municipal, aquests van aconseguir que l’Ajuntament passés del 30% al 50% de gestió de la taxa. “Ho vull tot per Barcelona”, ha sentenciat Collboni en relació a aquest tema.

Amb els ingressos que s’obtindrien per la gestió del 100% de la taxa, Collboni proposa tornar a fer promoció turística, precisament per explicar “quin turisme volem”. També invertirà en el patrimoni cultural perquè la cultura és un dels eixos principals d’aquest nou model turístic. Amb la totalitat dels recursos provinents de la ‘taxa’ també es podran “reforçar línies d’autobús, fer actuacions a la via pública, incrementar plans de neteja a la ciutat”, entre d’altres mesures per pal·liar les externalitats del turisme.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px