Endavant! 1945 | Hemeroteca

“Tenir un sostre per poder viure s’està convertint en un autèntic luxe”

Amb l’única abstenció de Ciutadans, s’ha aprovat la moció que hem presentat al Ple del mes d’octubre per accedir als habitatges amb preus de lloguer justos i estables. Una moció que arriba en un bon moment, com explica la portaveu socialista Pilar Díaz, perquè el Govern espanyol retirarà una part dels recursos que l’anterior Govern havia interposat davant del Tribunal Constitucional contra les lleis d’habitatge.

Com explicita Pilar Díza, “tenir un sostre per poder viure s’està convertint en un autèntic luxe”, i per això entre els acords d’aquesta moció hi ha instar el Congrés de Diputats i el Senat a modificar la normativa del mercat de lloguer immobiliari per tal que els ajuntaments que així ho considerin, puguin regular i limitar la pujada abusiva del preu del lloguer a les zones prèviament declarades “tensionades” i a la vegada evitar possibles efectes de contractació de l’oferta d0habitatge de lloguer; i també instar el Govern de la Generalitat perquè impulsi convenis de cooperació amb els ajuntaments, en els quals se’ls delegui, amb recursos, les tasques d’inspecció i control de l’impost de pisos buits, així com la capacitat sancionadora que emana de la Llei de l’habitatgede 2007.

En aquest Ple també hem cosignat una moció per instar el Departament d’Ensenyament a aturar els treballs d’elaboració i aprovació del decret de menjadors; un decret en el qual es regula el sistema d’externalització dels menjadors a través de concursos públics. Es tracta d’un esborrany de decret, però com explica Pilar Díaz, té l’oposició de tota la comunitat educativa i, per tant, es fa necessari aturar-lo i treballar des del consens. I que es tingui en compte, que amb aquest decret, el preu del menjador podria pujar, i això vol dir “que s’hauran de destinar més beques a famílies en estat de vulnerabilitat social, i hores d’ara, molts ajuntaments, almenys metropolitans, que jahem multiplicat per deu les partides destinades a beques menjador, per tant, imaginem què podria passar si tira endavant aquest decret”. La moció no s’ha aprovat perquè ha obtingut els vots contraris de l’equip de Govern (PDeCATi ERC) i l’abstenció del PP.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px