Endavant! 1945 | Hemeroteca

Collboni demana a Colau que no centralitzi les oficines d’Habitatge

El candidat del PSC Barcelona l’alcaldia, Jaume Collboni, ha reclamat a l’alcaldessa Colau que “aturi el procés centralitzador a les oficines d’Habitatge”. En declaracions als mitjans de comunicació aquest dissabte, Collboni ha alertat que els treballadors d’aquestes oficines han denunciat que el govern de Colau s’està plantejant la centralització de les oficines d’Habitatge i que algunes d’aquestes –actualment 10, una per Districte- podrien acabar-se tancant. “Exigim que es paralitzi qualsevol iniciativa de centralització”, ha expressat l’alcaldable des de la parada que el PSC tenia instal·lada prop del Mercat de Sant Antoni amb motiu del Dissabte Roig socialista.

L’alcaldable socialista ha anunciat que el seu grup municipal portarà el tema a la comissió de dilluns, on posaran en valor que “la proximitat i l’atenció personalitzada són claus en termes d’Habitatge, especialment en casos com els ajuts i les rehabilitacions”. Collboni ha denunciat també que els treballadors del servei d’Habitatge han contactat amb els socialistes no només per alertat de la possible centralització sinó també pel fet que a les oficines existents “es donen problemes de seguretat i de manca de personal, el que provoca que no es pugui garantir un bon servei”.

En aquest sentit, dilluns el PSC Barcelona proposarà al govern municipal que es doti les oficines dels recursos necessaris i que es posin les mesures que facin falta per garantir la seguretat dels treballadors i treballadores. “Aquestes oficines són les que estan canalitzant la demanda d’habitatge actual. No només no s’han de tancar sinó que s’han de reforçar amb més personal, més seguretat i obrint les oficines que estan pendents de fer-ho, com és el cas a Ciutat Meridiana”, ha expressat el candidat del PSC Barcelona a l’alcaldia.

Transparència amb l’amiant

Jaume Collboni també s’ha referit aquest dissabte a la ineficàcia del govern municipal en la gestió de la presència d’amiant tant als espais públics com al Metro de Barcelona. “Fa massa temps que no es dona una resposta clara per part de l’Ajuntament”, ha denunciat Collboni al temps que ha recordat que fa dos anys i mig que el PSC Barcelona reclama un cens sobre l’amiant als espais públics, un calendari de retirada d’aquest amiant i unes línies d’ajut per a la retirada als espais comunitaris dels edificis.

Pel que fa a la presència d’amiant al Metro, l’alcaldable socialista ha insistit en la necessitat que es faci cas a les demandes dels treballadors de forma urgent. En aquest sentit, Collboni demana a Colau la màxima transparència per evitar alarmisme: “Fa més de dos anys que sindicats i ciutadans denuncien la situació i fins ara no hi ha hagut resposta”.

El grup municipal socialista demanarà aquest dilluns a la comissió tres punts per atendre les demandes dels treballadors del metro: un cens d’on es troba l’amiant al metro, un calendari detallat de retirada i el suport i l’atenció als treballadors afectats.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px