Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC de Girona denuncia la incapacitat de gestionar els serveis municipals per part del govern

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, lamenta “la deixadesa absoluta i la corrua de situacions escandaloses del govern de l’alcaldessa Madrenas” després que, avui, s’hagi conegut la sentència del TSJC, que obliga a “Girona+Neta”a pagar 25.000 euros a un treballador de l’empresa per discriminació i vulneració dels seus drets sindicals. Aquesta ha estat una qüestió que el grup municipal del PSC havia denunciat en diverses ocasions en sessió plenària a l’Ajuntament de Girona.

“Aquest és un nou escàndol d’un govern esgotat i incapaç de gestionar amb seriositat els serveis municipals. Els gironins i gironines hauran de pagar de la seva butxaca la mala gestió del regidor Berloso i l’alcaldessa Madrenas”, ha denunciat Paneque. “S’han perdut 2 milions d’euros amb el BLOOM, mitja ciutat ha patit talls de llum, existeixen informes que adverteixen que hi ha hagut excés de contractes menors no justificats i, ara, una empresa amb capital municipal té una sentència en contra per discriminar i vulnerar drets municipals. La situació mai no havia estat tan nefasta”, conclou la portaveu socialista.

Els sindicats han advertit des de fa anys que existeixen problemes gravíssims en el tractament de les persones que treballen a “Girona+Neta”. L’Ajuntament de Girona és propietària del 30% d’aquesta empresa de capital mixte i és, a més a més, del tot responsable de la gestió i del control del dia a dia d’aquest servei. “Girona+Neta”, que gestiona el servei bàsic de la neteja, a data d’avui, no té aprovats els comptes anuals de l’any 2017, fet que vulnera la Llei 19/2013, de 19 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació pública i bon govern, circumstància que també podria donar lloc a noves sancions.

“D’altra banda, els socialistes hem advertit que en aquesta mateixa empresa hi ha hagut una altra denúncia d’assetjament laboral, en aquest cas a una treballadora per qüestions de gènere que a l’actualitat també es troba als tribunals. El silenci ha estat l’única resposta que hem rebut. L’alcaldessa s’ha amagat en tots els problemes d’aquest Ajuntament. L’única cosa que en sabem és que mentre a mig Girona hi ha talls de llum, l’alcaldessa s’ha il·luminat tot l’Ajuntament al seu gust; i mentre una empresa municipal és denunciada a l’únic lloc on la veiem és convidant a xuixos”, ha lamentat Paneque.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px