Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC de Girona demana un plenari urgent del Consell Municipal LGTBI

Els socialistes gironins s’han reunit aquest matí amb representants de les entitats LGTBI de la ciutat per valorar les polítiques LGTBI de l’Ajuntament de Girona i interessant-se per l’estat del trasllat del local.

L’alcaldable socialista, Sílvia Paneque, s’ha reunit aquest matí amb representants de les entitats LGTBI de la ciutat per valorar les polítiques LGTBI de l’Ajuntament de Girona i conèixer de primera mà el problema amb el local. Després de la reunió, Paneque, ha valorat que “cal que es convoqui el plenari del Consell Municipal LGTBI per tal de fer una revisió de què s’ha fet aquest últim any en polítiques LGTBI i que es doni compte també de les reunions a les quals ha assistit l’Ajuntament de la xarxa de municipis LGTBI”.

L’Ajuntament forma part de la Xarxa de Municipis LGTBI des del novembre de 2016, quan Paneque era regidora de Drets Socials i Igualtat al consistori. També, durant el temps que la regidora socialista va ser l’encarregada de les polítiques LGTBI de l’Ajuntament, es va elaborar el Pla municipal d’igualtat de tracte i no discriminació de les persones LGTBI per al període 2016-19, i es va cedir a les entitats un espai per realitzar les seves activitats i tenir la privadesa que el col·lectiu considerava necessari.

Paneque ha volgut deixar clar que “cal tenir operatiu el local de transició com més aviat millor per no interferir ni un segon en la gran tasca que estan fent aquestes entitats” i ha afegit que “hi hagi en aquest plenari del Consell un compromís clar de quina serà la nova ubicació d’aquest col·lectiu a Girona amb una calendarització tancada i definitiva”.

Finalment la portaveu socialista a l’Ajuntament de Girona vol que s’aclareixi l’abast de l’acord que s’ha signat amb la Generalitat de Girona en matèria de servei d’atenció. “Al plenari del Consell LGTBI que exigim també volem que es doni compte de l’acord que ha assolit l’Ajuntament de Girona amb la Generalitat de Catalunya per implantar el SAI (Servei Atenció Integral), ja que ni les entitats LGTBI, ni l’oposició, en tenen cap mena d’informació” ha conclòs Paneque.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px