Endavant! 1945 | Hemeroteca

Els socialistes gironins fan un homenatge a Lluis M. de Puig en el marc de la celebració dels 40 anys del PSC de Girona

Aquesta tarda els socialistes gironins han homenatjat a Lluis M. de Puig en el penúltim acte del cicle que organitza el PSC Girona #40anysPSCGi #40anysAjuntamentsDemocràtics. L’homenatge estava emmarcat en un dels quatre eixos del cicle, el de Gegants del PSC, on ja s’havien realitzat actes dedicats a les figures d’Antònia Adroher, Just Casero o Ernest Lluch, entre d’altres. L’acte, que ha comptat les intervencions de Sílvia Paneque, Àlex Sáez i Quim Nadal, ha reunit un centenar de persones entre família i amics de l’homenatjat, i militants i simpatitzants socialistes.

Joaquim Nadal ha recordat el Lluís M. de Puig congressista i ha dit que “la seva tasca parlamentària va deixar una petjada molt profunda, sobretot a Girona, i ho va fer mentre seguia fent la seva professió d’historiador”. Nadal també ha fet referència a part del títol de l’homenatge, Gegants del PSC, que se li esqueia a de Puig i ha dit que “hi ha figures que creixen, que es fan grans, quan es fa retrospectiva de la seva vida. Amb el coneixement, se’ls hi arriba a donar el reconeixement que en vida no se li havien donat”.

Per la seva part, Àlex Sáez, ha agraït a de Puig “el seu mestratge tot i pertànyer a generacions diferents” i ha recordat que “va ser molt generós amb mi i amb la transmissió de coneixements”. Sáez ha parlat de Lluis M. de Puig com una persona “feliç de treballar pel bé comú, feliç dedicant-se a la política i apassionat de la política europea”. Sáez, que va ser primer secretari del PSC de Girona, ha explicat que de Puig “mai no es va jubilar de la política ja que seguia anant al Congrés, o participant activament a la Fundació Lluch o a la Fundació Moviment Europeu. A l’agrupació de Girona del PSC sempre va tenir un lideratge indiscutible”.

L’alcaldable gironina, Sílvia Paneque, ha volgut subratllar que “té una importància cabdal, quan recordem la figura de Lluís Maria de Puig, el pilar de socialistes que de Girona han superat fronteres per ser presents i estimats a Catalunya, a Espanya i a Europa”. “Aquesta trajectòria ens transmet un llegat històric d’un valor immens per a molts de nosaltres. En un cert sentit, federalista, perquè recórrer un paisatge o territori que va del local al més global. És la història d’uns anys del passat de Catalunya, del catalanisme i del socialisme. Però també és una història d’absolut present” ha conclòs Paneque.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px