Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC exigeix al govern de Girona que expliqui per quins motius no va portar al Plenari municipal la incompatibilitat del secretari del consistori

El grup municipal del PSC de Girona ha entrat per registre la següent pregunta al govern de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Girona: “Per quins motius el govern de Convergència i Unió ha ajornat dos cops portar l’augment salarial per compensar la incompatibilitat que se li va exigir al secretari?” El Decret d’Alcaldia del 23 d’abril de 2018 estableix un complement d’incompatibilitat per un import de 1.518,66 euros mensuals. El grup municipal del PSC de Girona exigeix a l’alcaldessa Marta Madrenas que expliqui per quins motius no va informar a ningú ni a cap grup municipal de la firma d’aquest decret.

La portaveu del grup socialista, Sílvia Paneque, troba insòlit que “ningú no hagi donat cap explicació per una acció política del govern de Convergència i Unió que ha comportat tensions internes a dins l’Ajuntament i diferents notícies a ‘Diari de Girona’”. El cas ha estat conegut a la premsa i, fins ara, els fets han estat que es va publicar el Decret d’Alcaldia, però el govern de Convergència i Unió ni l’ha passat per Plenari municipal, tal com pertoca, ni en va informar a ningú. Per al grup municipal del PSC de Girona, les conductes arbitràries al marge dels reglaments, procediments i lleis no estan permeses i ningú no hauria de saltar-se les regles i els procediments democràtics municipals.

El Decret d’Alcaldia per establir un complement d’incompatibilitat havia de passar per al Plenari municipal a octubre i, en un segon moment, a desembre del 2018. Però a l’últim moment, en una ocasió i en l’altra, el govern de Convergència i Unió va decidir no portar-lo a Plenari, fet que va comportar entrar en procediment no reglat, perquè el Decret d’Alcaldia havia de passar per al Plenari. Si el govern de Convergència i Unió va decidir firmar el Decret d’Alcaldia, no podia pretendre amagar-ho per mitjà d’evitar passar-lo per al Plenari municipal.

El grup municipal del PSC de Girona també pregunta a l’alcaldessa de Girona que justifiqui si el procediment és defensable des d’algun punt de vista i, en cas que no ho sigui, tal com avui sembla evident, es pregunta quina és la sortida que CiU planteja després d’aquest nou problema creat per les decisions equivocades que s’han pres. El grup municipal del PSC de Girona adverteix que en aquests últims temps hi ha hagut notícies escandaloses que requerien explicacions per part del govern de Convergència i Unió. La premsa de Girona ha denunciat que es poden haver perdut 2 milions d’euros al Bloom per mala gestió i que pot haver desaparegut nombrós material tècnic d’àudio i de so d’aquest projecte europeu. Hi ha un informe intern de l’Ajuntament de Girona que adverteix que s’han donat masses contractes a dit sense concurs i que això pot causar problemes al consistori. És conegut que el Fons Santos Torroella es va iniciar amb el cànon de l’aigua i això també presenta nombrosos dubtes legals. L’última notícia relativa a arbitrarietat i excés de poder a l’hora de prendre decisions ha estat aprovar una un augment salarial per incompatibilitat sense passar-la per al plenari tal com és reglamentari. El grup municipal adverteix que aquests excessos causen un terrible dany a la institució entesa com un espai obert del conjunt de la ciutadania de Girona.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px