Endavant! 1945 | Hemeroteca

Jaume Collboni impulsarà un pacte contra la precarietat laboral a Barcelona

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat aquest dissabte un pacte per la precarietat laboral que impulsarà un cop arribi a l’Ajuntament de Barcelona. En un ‘Diàleg sobre treball’ que ha mantingut amb el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, i amb la presència de sindicalistes de la ciutat de Barcelona, Collboni s’ha compromès a sumar a aquest pacte els sindicats, patronals i agents socials. L’objectiu, en paraules de l’alcaldable socialista, és “fer de l’ocupació de qualitat la prioritat de Barcelona”.

Collboni ha esmentat com una de les principals mesures a incloure en aquest pacte contra la precarietat laboral la instal·lació d’un ‘salari de referència’ a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana al voltant dels 1.100€. El candidat del PSC Barcelona ha deixat clar que farà realitat aquest salari de referència mitjançant la concertació social i la contractació pública. En aquest sentit, el proper govern municipal només contractarà amb empreses que certifiquin estar pagant aquest salari mínim. “Barcelona serà la ciutat que faci de la lluita contra la precarietat una de les seves banderes”, ha expressat Collboni.

L’altra gran mesura anunciada per l’alcaldable socialista és la implicació de la Guardia Urbana en la lluita contra aquesta precarietat laboral. El govern municipal de Jaume Collboni, a banda d’ampliar el cos de la Guardia Urbana en 1.000 agents com ja havia anunciat, crearà un equip dins la policia local que coordinarà i donarà suport a les tasques d’Inspecció de Treball. “Hem de ser exigents amb la qualitat de la feina. El creixement inclusiu és això: més empreses, millors i amb un increment de la qualitat de l’ocupació i uns salaris dignes”, ha definit Collboni.

El pacte contra la precarietat laboral lluita precisament per una ocupació de qualitat. “No es pot parlar d’afavorir l’activitat econòmica sense vetllar per la qualitat de l’ocupació” ha argumentat el candidat socialista. En aquest sentit, Collboni ha aprofitat la conversa amb el Pepe Álvarez per recordar el seu passat sindicalista lligat a la UGT, el qual, en paraules de l’alcaldable, l’ha portat “ha treballar tant per afavorir l’activitat econòmica com per la qualitat de l’ocupació”.

Collboni ha denunciat davant els sindicalistes presents a l’acte que “l’alcaldessa Colau va estar tres anys sense reunir-se amb els representants sindicals dels treballadors”, fet que troba molt greu i dificulta el impuls de polítiques encaminades a afavorir les condicions de treball dels treballadors/es de Barcelona. En aquest sentit, Collboni s’ha compromès amb el secretari general de la UGT a mantenir un diàleg continu amb sindicats i agents socials.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px