Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC demana explicacions al govern de Colau pels seus incompliments

La regidora i portaveu, Carmen Andrés / ACN / ARXIU La regidora i portaveu, Carmen Andrés / ACN / ARXIU

El PSC Barcelona vol que el govern municipal de Colau rendeixi comptes sobre què ha fet i que no aquests quatre anys. Per això, la seva regidora i portaveu, Carmen Andrés, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa que el PSC Barcelona ha demanat la compareixença de membres del govern municipal en totes les comissions municipals, les quals tindran lloc entre aquest dimarts i dimecres. L’objectiu principal dels socialistes és, en paraules de la regidora, “denunciar els incompliments del govern Colau”.

Així, entre els diferents temes que els socialistes posaran sobre la taula durant les compareixences, Andrés ha avançat que es demanaran explicacions al govern sobre les 137 mesures aprovades a la comissió extraordinària de suport als sectors econòmics afectats per la inestabilitat política i els atemptats viscuts a Barcelona. Els socialistes també volen explicacions pel seu fracàs en política d’habitatge. Andrés ha recordat que dels 8.000 habitatges públics que Colau va prometre en campanya només n’ha construït poc més de 700. Per a Carmen Andrés, “malgrat el seu intent de tapar els incompliments amb propaganda, en moltes propostes aprovades han fet entre zero i res”.

A la Comissió de Presidència, Andrés ha anunciat que qüestionaran el govern municipal pel fet que, per primer cop, la inseguretat s’hagi convertit en la primera preocupació dels barcelonins/es. També es demanaran explicacions per la permissivitat de l’actual equip de govern envers el ‘top manta’, que esta provocant conflictivitat a barris com Ciutat Vella i que perjudica a comerciants i restauradors. Per tot, Andrés ha recordat a Colau que el seu govern municipal “està aïllat i governa d’esquenes a la ciutadania”.

Durant la roda de premsa que ha ofert aquest migdia, la portaveu socialista també ha avançat el posicionament del PSC pel Plenari Extraordinari sobre el Pla de Barris, que tindrà lloc aquest dimarts a petició del grup municipal socialista. En aquest sentit, Andrés ha manifestat que la intenció dels socialistes és que Colau respongui pel fracàs en l’execució del Pla i la manca de transparència del govern municipal. “Ens trobem davant d’un govern que no compleix i que no diu la veritat sobre què hi ha i que no hi ha fet”, ha denunciat Andrés, qui creu que "és encara més denunciable quan s'incompleixen promeses fetes a barris amb greus desigualtats".

Segons Foment de Ciutat, a desembre de 2018, només s’ha finalitzat el 6% del total d’inversions pressupostades al Pla de Barris. A més, 12 milions d’euros han estat ‘reprogramats’ pel 2020, fins a 10 inversions s’han quedat sense pressupost i obres per un total de 40 milions d’euros ja no tenen projecte. “Estem davant d’un nou fracàs que posa de manifest la incompetència i mala gestió del govern Colau”, ha resumit Andrés, qui ha denunciat que el govern municipal “ha convertit el Pla de Barris en una gran xocolatada a la ciutat i ha incomplit l’objectiu principal pel qual es va crear, el de revertir les desigualtats entre els barris de Barcelona”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px