Endavant! 1945 | Hemeroteca

Collboni reclama a Colau que impedeixi discursos d’odi i discriminació al Palau Sant Jordi

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha expressat avui el seu rebuig a la presència de VOX a la ciutat després de la confirmació que el partit d’extrema dreta ha reservat el Palau Sant Jordi per realitzar un acte polític. El líder socialista ha reclamat a Colau que “no es pot autoritzar la cessió d’un espai municipal com és el Palau Sant Jordi a un partit d’ultradreta com VOX que fomenta discursos d’odi contra les dones, els col•lectius LGTBI i les persones migrades”. En aquest sentit, el líder del PSC ha assegurat que “la Sra. Colau no pot permetre que es produeixi l’acte de VOX en un recinte municipal com el Palau Sant Jordi” i ha “demanat que s’estableixi un protocol que no permeti que es difonguin missatges d’odi en espais i equipaments municipals”.

“La cessió d’un espai públic s’ha de regir pels principis democràtics de llibertat d’expressió, però també al respecte a la diferència i la pluralitat. El discurs de VOX va en contra del que representa Barcelona com a ciutat oberta, plural i tolerant”, ha explicat l’alcaldable socialista.

Collboni ha recordat que el mes passat VOX va vetar al Senat una declaració promoguda pel PSOE al Senat en contra de la LGTBIfòbia a l’esport, que no va ser aprovada pel vot contrari de VOX. “Cedir el Palau Sant Jordi, que forma part de l’anella olímpic de Barcelona, aniria en contra dels principis de la carta olímpica que tenen a veure amb la igualtat, la diversitat i el respecte, tot el contrari del discurs d’odi que fomenta l’extrema dreta”, ha alertat.

Per aquesta raó, a la pròxima Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció del 20 de març, a la pròxima Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció el PSC Barcelona instarà al govern de Colau a elaborar un protocol que impedeixi la cessió d’espais municipals a organitzacions que fomentin l’odi a través de discursos masclistes, xenòfobs i homòfobs.

“S’ha d’establir un protocol estricte i clar perquè no es permeti cedir equipaments municipals, que són de tots/es els barcelonins/es, a tots aquells que fan un discurs públic d’odi i que no compleix els principis democràtics que han de regir a la nostra societat”, ha afegit Jaume Collboni.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px