Endavant! 1945 | Hemeroteca

Collboni proposa la gratuïtat del transport públic en episodis d’alta contaminació a Barcelona

L’alcaldable socialista a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni / ACN L’alcaldable socialista a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni / ACN

En el marc del 3er cicle de conferències ‘Matins Cerdà’ celebrat aquest matí al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canal i Ports de Catalunya, l’alcaldable socialista a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que el PSC proposarà la gratuïtat del transport públic en episodis de màxima contaminació a la ciutat: “per combatre la contaminació tenim una prioritat: més transport públic com alternativa al vehicle privat. Proposarem la gratuïtat del transport públic en episodis d’alta contaminació a la ciutat”.

En aquest sentit, Collboni ha assegurat que "la mesura del grup socialista servirà per fer un major ús del transport públic, perquè no podem sempre castigar sense donar alternatives com ha fet Colau, i també perquè el transport individual privat tendeixi a ser elèctric i compartit”. El president del PSC Barcelona ha afegit que cal preparar la ciutat per als reptes mediambientals i per complir els compromisos de l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible.

En l’àmbit de la mobilitat, Jaume Collboni també ha parlat de la necessitat de finalitzar la L9 del metro com una de les prioritats del PSC en infraestructures i ha afirmat que demanarà a l’Estat la seva implicació per fer realitat el tram central de la xarxa, pendent encara d’executar.

Collboni també ha criticat la paràlisi en la construcció de grans projectes de ciutats durant els darrers mandats a l’Ajuntament: “Amb Trias i Colau Barcelona ha deixat de tenir un model urbà. Colau ha tingut al·lèrgia a les grans obres i ha renunciat a transformar la ciutat a llarg termini”.

Jaume Collboni s'ha compromès a recuperar el Pla Director d'Infraestructures 2011-2020 per acabar les infraestructures de transport pendents a la ciutat a metro, Rodalies i FGC.

El regidor ha afirmat que “Colau ha subordinat la ciutat al procés independentista no ha tingut cap contacte amb el govern d’Espanya per alinear-se amb projectes estratègics que haurien estat claus per a Barcelona”.

Per Collboni “la Barcelona del futur serà metropolitana o no serà” i ha assegurat que cal potenciar “l’Àrea Metropolitana de Barcelona com a marca per atreure talent i generar més activitat econòmica”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px