Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC Terrassa busca suports al ple per demanar a la Generalitat que impulsi un Pla de Barris Cultural

Aquest proper dijous 28 se celebra el ple ordinari del mes de febrer a l’Ajuntament de Terrassa. En aquesta ocasió, els socialistes impulsaran dos acords de junta de portaveus.

D’una banda, el Grup Municipal del PSC porta una proposta que demana a la Generalitat que impulsi un Pla de Barris Cultural. D’aquesta manera, els socialistes busquen un suport mes ampli al ple de Terrassa per aquesta iniciativa, que l’alcalde Alfredo Vega i el Tinent d’alcalde de Cultura, Amadeu Aguado, ja van presentar fa unes setmanes a la Consellera de Cultura, Laura Borràs.

Existeixen a Catalunya diversos municipis que, com Terrassa, tenen molt potencial cultural i cal fer una passa endavant perquè des de les institucions és fomenti l’equilibri territorial de l’oferta cultural a les ciutats, a més de generar noves dinàmiques socials a partir de les infraestructures cíviques i de les activitats culturals.

Així com s’apliquen mesures i polítiques destinades a buscar l'equilibri i la cohesió social, el PSC considera que les institucions han de treballar per aconseguir municipis culturalment equilibrats i policèntrics. En aquest sentit, la proposta socialista planteja un Pla de Barris Cultural com una valuosa eina de cohesió i equilibri territorials que permetria adaptar les infraestructures de cada districte, de cada ciutat, a l’activitat de producció i exhibició artística.

El mateix acord, també recull una segona proposta. El PSC sol·licita a la Generalitat la creació d’una Taula de grans ciutats per al desenvolupament cultural de Catalunya, que impulsi i potenciï noves centralitats culturals a les ciutats catalanes i fomenti el diàleg entre els municipis, permetent-los oferir a la ciutadania una oferta cultural descentralitzada i en pla d’igualtat.

D’altra banda, aquest mes de febrer el Grup Municipal del PSC, conjuntament amb altres formacions, porten a la Junta de portaveus un segon acord perquè el ple faci explicit el seu suport a les mesures aprovades al Consell Escolar Municipal de Terrassa.

Durant els darrers dos anys s’ha dut a terme una diagnosi exhaustiva sobre l’escolarització a la nostra ciutat que ha finalitzat amb una proposta de mesures d’actuació. L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona van fer un encàrrec a dues especialistes del tema, Florencia Kliczkowski i Judith Jacovkis, investigadores de la Universitat Autònoma de Barcelona, qui durant dos anys han fet una tasca ingent de recollida de dades, d’opinions de la comunitat educativa i d’anàlisi de les actuacions dels centres, de l’Ajuntament i del Departament d’Educació per atendre la diversitat i equilibrar l’escolarització.

Paral·lelament a aquest estudi es va constituir la Comissió d’escolarització equilibrada en el si del Consell Escolar Municipal per tal d’acordar unes mesures consensuades amb tota la comunitat educativa, partint de les mesures proposades per Sindic de greuges als estudis del 2016 i de les experiències posades en marxa des de l’Oficina municipal d’escolarització.

Un cop formulades les dues propostes la Comissió les va fusionar en una única, què es va sotmetre a la consideració del Plenari del Consell Escolar Municipal de Terrassa i on va ser aprovada per unanimitat. Amb l’acord proposta a la Junta de Portaveus es busca donar suport a les mesures aprovades, que van adreçades a innovacions i canvis en els centres educatius; a l'organització de la informació, promoció i acompanyament a les famílies i a canviar la política educativa de l’administració que té la competència en la planificació, organització i reglamentació educativa, entre d’altres.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px