Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC de Girona votarà que no als pressupostos de CiU

El grup municipal del PSC de Girona votarà que no als pressupostos de Convergència i Unió durant el Plenari del pròxim dilluns dia 18 de febrer. Les principals raons de la negativa dels socialistes és perquè consideren que en aquests moments calia dir prou al mandat de Marta Madrenas a Girona, on hi ha hagut una absència absoluta de projecte sòlid de ciutat, i algunes decisions terribles que han afectat en negatiu la vida dels ciutadans i ciutadanes de Girona.

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, va demanar un gir a les polítiques d’aquest últim any del govern Madrenas. Però la resposta ha estat la negativa. “Ni han acceptat acordar un límit als pisos turístics, ni han volgut prioritzar la Girona dels veïns enlloc de la de la gentrificació, ni estan disposats a donar solucions sòlides per als problemes de seguretat”, ha explicat Paneque. Els socialistes de Girona lamenten que ERC i el PP facin seguidisme gratuït de CiU, perquè hauria estat una esplèndida ocasió per demanar un canvi a les maneres de fer del govern de CiU a l’Ajuntament de Girona.

Les propostes del PSC de Girona havien sol·licitat un Pla de xoc per millorar la seguretat al conjunt de la ciutat de Girona, iniciar els tràmits participats amb la ciutadania i els veïns per redefinir el Pla especial del Barri Vell, començar el projecte de reforma i connectivitat del sector Est pel carrer del Carme, executar la reforma de la Plaça de Germans Sàbat o acordar solucions efectives per als talls de llum. “Estem convençuts que amb una actitud més ferma de l’oposició hauria estat possible arribar molt més enllà d’uns pressupostos que són engrunes disgregades per intentar fer content a tothom i no arribaran a enlloc”, ha dit Paneque.

La portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, reconeix l’esforç realitzat per la regidora Maria Àngels Planas per arribar a un acord tan impensable com el que avui s’ha conegut a premsa. I admet que algunes mesures que havíem acordat com augmentar els agents de Policia Municipal o bé que Torre Gironella tingui una inversió necessària de 30.000 euros, mantenir la figura de l’educador social i el dinamitzador de barri són positives. “Però del tot insuficients. Els agents de Policia Municipal ens temem que siguin només tres o quatre més i que de càmeres de vigilància n’hi hagin tres a tota la ciutat… D’educadors de carrer en podríem arribar a tenir dos. Però estan molt lluny dels nous que hi havia ara fa tot just un any”, ha afirmat Paneque. Els socialistes consideren que aquests no són uns pressupostos per una Girona més forta de tots i totes i no entenen com ho podran explicar a la vegada ERC i el PP.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px