Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC aconsegueix ajornar l’expedient del MACBA i del CAP Nord per falta de consens entre institucions i administracions implicades

La Comissió d’Economia i Hisenda ha aprovat aquesta tarda ajornar l’expedient sobre el solar de la Capella de la Misericòrdia per falta de consens entre totes les institucions i administracions implicades, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Ministeri de Cultura i la Fundació Macba.

La regidora del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha acusat Colau “d’actuar amb prejudicis i d’enfrontar dos drets bàsics com la salut i la cultura”. En aquest sentit, la regidora responsabilitza el govern “de generar problemes en lloc d’aportar solucions satisfactòries i consensuades entre les parts implicades”.

Ballarín ha defensat la importància i la urgència de tenir un CAP en condicions al Raval. Afirma que aquest assumpte “no està en qüestió” però considera que “la responsabilitat del govern municipal implica aportar solucions globals”. En aquest sentit, ha afegit que “volem respostes que permetin l’equilibri entre les diferents necessitats que té Barcelona”. És per això que el PSC reclama “solucions per als reptes plantejats: oferir als veïns i veïnes del Raval i als ciutadans/es de Barcelona un CAP i un MACBA de primer nivell. Barcelona té capacitat per això i per a més”.

El PSC recorda que avui dia no existeix cap mena d’acord entre el Departament de Salut i el Departament de Cultura de la Generalitat, ni tampoc entre la comunitat cultural i la sanitària, per la qual cosa insisteix en el fet que cal trobar una solució de consens per al futur del MACBA i del CAP del Raval Nord.

Ballarín, ha destacat que hauria estat una “deslleialtat institucional no respectar la retirada del punt aprovada ahir en Comissió de Drets Socials per la majoria dels grups municipals, és un mandat democràtic”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px