Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC exigeix a Colau que retiri l’expedient del MACBA i del CAP Nord per falta de consens entre institucions i administracions implicades

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, ha aprovat la proposta del PSC de forçar el govern de Colau a retirar l’expedient sobre el solar de la Capella de la Misericòrdia per falta de consens entre totes les institucions i administracions implicades, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Ministeri de Cultura i la Fundació Macba. En aquest sentit, el grup socialista adverteix que si el Govern de Colau no compleix amb el mandat, aprovat en comissió per la majoria de grups municipals, votarà en contra de l’expedient.

La portaveu del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Carmen Andrés, ha acusat Colau “d’actuar amb prejudicis i d’enfrontar dos drets bàsics com la salut i la cultura”. En aquest sentit, la regidora ha acusat el govern “de generar problemes en lloc d’aportar solucions satisfactòries i consensuades entre les parts implicades”. Per la regidora “el govern de Colau ha pres partit per una part del conflicte i això és inadmissible en una ciutat com Barcelona. Només hi ha hagut cridòria i fum per tapar el fracàs del govern de Colau al barri del Raval”.

La portaveu socialista ha reclamat al govern que atengui els temes urgents i importants de la ciutat: “volem respostes que permetin l’equilibri entre les diferents necessitats que té Barcelona. Aquest equilibri és la clau”. En aquest sentit, Andrés ha demanat al govern municipal “solucions per als reptes plantejats: oferir als veïns i veïnes del Raval i als ciutadans/es de Barcelona un CAP i un MACBA de primer nivell. Tenir les dues opcions és possible. Barcelona té capacitat per això i per a més”. El PSC recorda que tampoc existeix cap mena d’acord entre el Departament de Salut i el Departament de Cultura de la Generalitat, ni tampoc entre la comunitat cultural i la sanitària, per la qual cosa insisteix en el fet que cal trobar una solució de consens per al futur del MACBA i del CAP del Raval Nord.

El PSC considera que el govern de Colau ha dimitit d’exercir la seva responsabilitat d'aportar solucions a les necessitats del barri del Raval, i també ha dimitit un cop més de dialogar i negociar amb totes les parts. “Exigim a la Sra. Colau respecti la decisió d’avui aprovada democràticament per part de la majoria de grups municipals i que retiri una proposta que lluny d’estar acordada enfronta els barcelonins/es”, ha conclòs Carmen Andrés.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px