Endavant! 1945 | Hemeroteca

Fem les Coses Bé, campanya per fomentar el civisme a Gavà

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat aquet matí la campanya “Fem les Coses Bé” amb l’objectiu de reduir els actes incívics i fomentar els valors entorn les bones accions i el civisme. Respecte, convivència, reciclatge i cura de l’espai públic són accions que es volen impulsar i potenciar per tenir una ciutat molt més cívica.

La iniciativa vol fer especial incidència en promoure les actituds positives relacionades amb el reciclatge i la recollida d’escombraries, la contaminació acústica, la responsabilitat vers els animals i la cura del mobiliari urbà. En concret es posa en valor els ciutadans que actuen de forma cívica i recordant a aquells que no actuen de manera correcta que les accions incíviques poden ser objecte de multes. En aquest sentit Sánchez ha parlat del gran esforç que es fa des de l’Ajuntament per mantenir la ciutat en òptimes condiciones tot recordant que “hem destinat 5 milions d’euros en millorar la recollida de residus i hem reforçat la vigilància encaminada a prevenir l’incivisme i els abocaments incontrolats”.

D’altra banda, l’alcaldessa ha parlat d’una de les queixen que més li fa arribar la ciutadania com són els excrements de gossos. A Gavà es recullen a l’any 70.000 excrements. És per això, que Sánchez ha apel.lat a la responsabilitat de les persones que tenen gossos tot afirmant que “es posaran les corresponents sancions per l’incompliment de les ordenances municipals que regulen els usos de la via pública o sobre la tinença responsable d’animals”. Així mateix, per tal de netejar les miccions dels gossos durant les properes setmanes es repartiren entre els seus propietaris unes pipimplores per mullar amb aigua les orines i evitar la pudor als carrers.

Per aconseguir aquests objectius s’ha implicat a tota la ciutadania en aquesta campanya ja sigui a través d’accions individuals o amb accions del dia a dia d’associacions i entitats culturals, socials i esportives.

D’altra banda, Raquel Sánchez ha destacat que “hem aconseguit un model de ciutat en el qual tothom pot gaudir dels espais públics però ara cal respectar-los i cuidar-lo”. En aquest sentit ha fet una crida a tots els gavanencs i gavanenques per tal que s’impliquin en aquesta campanya que només podrà ser un èxit si tothom suma “és responsabilitat individual dels gavanencs i les gavanenques a l’hora de mantenir la via pública, els equipaments i el mobiliari urbà en condicions”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que escol.locaran cartells de la campanya en aquells indrets on es detecten majors incidències com és el cas del mobiliari urbà.

D’altra banda, el comerços de la ciutat també s’impliquen en aquesta campanya. L’alcaldessa considera que “es tracta d’un sector que ens pot ajudar molt a transmetre el missatge i la necessitat de cuidar el nostre entorn. Els establiments que assumeixin aquest compromís comptaran amb una enganxina amb la imatge de la campanya”. Així mateix, es donaran pautes per poder controlar els abocaments incontrolats que encara es produeixen quan s’aboquen els residus comercials.

La campanya es complementa amb el repartiment de diferent material informant de les diferents accions que es desenvolupen. En concret es distribuirà un fulletó que conté un resum d’accions cíviques i incíviques, la feina que porta a terme l’Ajuntament pel civisme i les sancions contemplades per actes incívics.

La presentació de la campanya ha servit per donar el tret de sortida al concurs #FemLesCosesBé. La proposta anima als ciutadans a publicar vídeos o fotografies a Instagram, Twitter o Facebook amb un comentari que inclogui el hashtag #FemLesCosesBé. Un cop finalitzat, hi haurà dos guanyadors. Un per l’usuari que pengi la publicació amb més interaccions i un segon que serà escollit aleatòriament entre tots els participants.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px