Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC Terrassa reclamarà a la Generalitat la correcta implementació de la Llei de la Renda Garantida Ciutadana

Aquest proper dijous 31 se celebra el ple ordinari del mes de gener a l’Ajuntament de Terrassa. En aquesta ocasió, els socialistes impulsaran tres acords de junta de portaveus i una proposta de resolució.

Pel que fa als acords, el Grup Municipal del PSC porta una proposta que reclama a la Generalitat la correcta implementació de la Llei de la Renda Garantida Ciutadana, que té com a finalitat que les persones i famílies en situació de pobresa tinguin dret a una prestació econòmica, assegurant així els mínims per desenvolupar una vida digna.

Segons apunta el text del PSC, des de l’aprovació de la llei – ara fa 15 mesos – s’han produït diverses incoherències i incompliments. És per això que els socialistes reclamen al govern català que autoritzi la realització d’una auditoria independent sobre la implementació de la RGC. A més, es requereix al Govern de la Generalitat l’abonament de les sol·licituds de la Renda Garantida, la resolució de la qual no va ser notificada a les persones sol·licitants dins el termini que estableix la llei. I així mateix, demanen la revisió de les sol·licituds rebutjades, aplicant normes i procediments coherents amb el contingut de la normativa.

D’altra banda, el Grup Socialista impulsarà un acord de junta en suport a les mesures que es contemplen en el Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere, aprovat al Congrés el passat novembre de 2016. El PSC Terrassa vol que el ple mostri el seu compromís amb aquest pacte en un moment en que segons apunta el text: «algunes forces polítiques plantegen una demolició de tota l'estructura de prevenció, atenció i protecció de les dones víctimes de violència masclista i per a això compten amb la complicitat de partits polítics disposats a laminar el dret de les dones a una vida lliure de violència».

En aquest sentit, l’acord promogut pel Grup Municipal Socialista vol reforçar i posar en valor les mesures contingudes en el Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere amb l'objectiu de combatre el terrorisme masclista, alhora que vol mostrar la repulsa envers totes les manifestacions d'aquesta violència i a qualsevol posicionament polític que propugni l'eliminació o menyspreu de les mesures de protecció de les dones enfront de la violència masclista, així com el drama social i les conseqüències que té per a les víctimes i els seus entorns.

Aquest mes de gener els socialistes proposen un tercer acord que demana a la Generalitat de Catalunya que es replantegi el tancament del servei d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Taulí de Sabadell. El PSC, a més, lamenta l’actitud de l’executiu català, que ha pres aquesta decisió sense consultar-la ni informar als ajuntaments del territori que es veuran afectats.

Per últim, el Grup Municipal del PSC a Terrassa, conjuntament amb TEC, PdCAT i la CUP, portarà al ple de dijous una proposta de resolució promoguda per les entitats Prodis i Fupar. Aquesta moció demana a la Generalitat la recuperació dels increments de les tarifes o mòduls que s’haurien d’haver anat produint durant els últims 10 anys (aproximadament un 15%) i posar al dia les actuals tarifes i mòduls dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual. A més, sol·licita al govern que compleixi amb el compromís de la inversió de les Llars Residència de Torre-sana i amb la concertació de les 8 places noves.

La proposta insta a l’Ajuntament de Terrassa a posar en marxa un grup de treball, des de la Taula de Capacitats Diverses i accessibilitat, per a elaborar una proposta de nou model d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual a la nostra ciutat, i d’altra banda, demana al Govern central que doti pressupostàriament el cost que suposa l’increment del Salari Mínim Interprofessional, tenint en compte l’especificitat dels centres especials de treball que funcionen amb dificultats concretes.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px