Endavant! 1945 | Hemeroteca

Larrosa assegura que el projecte comercial de Torre Salses "serà un parc de mitjanes o grans superfícies o no serà"

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha assegurat aquest dijous que el projecte comercial al sector SUR 42-Torre Salses "serà un parc de mitjanes o grans superfícies o no serà".

Larrosa ha dit que la Paeria no coneix cap nou projecte al respecte per part de la promotora Eurofund Parc Lleida, però ha indicat que el planejament urbanístic és "taxatiu" en aquesta qüestió. Així s'ha pronunciat arran de les crítiques d'alguns grups municipals després de conèixer el document amb què treballa la comercialitzadora del projecte. Segons aquest, el projecte 'Go Shopping Lleida' aglutinarà "mitjanes superfícies comercials, oci i restauració, moda, llar i decoració", un plantejament que s'allunyaria del que recull l'expedient urbanístic per al desenvolupament del sector de Torre Salses.

En resposta a alguns grups de l'oposició, Larrosa ha manifestat que "no he enganyat a ningú" i que espera "que a mi ningú m'hagi enganyat, perquè ho té malament". La modificació urbanística del sector SUR 42 i el POUM aprovat inicialment deixen clar que el "Torre Salses està destinat a ser un parc de mitjanes i grans superfícies comercials", ha recordat l'alcalde. Per tant, "qualsevol intent de modificar sobre la marxa els usos previstos amb la urbanització del sector està condemnat al fracàs", ha afirmat Larrosa.

A més, el L'alcalde de Lleida ha reiterat que el model comercial de l'equip de govern "preveu que aquest sigui un espai per acollir aquest tipus de grans botigues, permetent així que altres sectors de la ciutat on han proliferat recuperin el seu caràcter eminentment residencial".

Des de formacions com ara PDeCAT o el Comú van criticar aquest dimecres que, segons es desprèn del projecte que ven l'empresa que està comercialitzant Torre Salses, "el que es planteja fer és un centre comercial amb el format clàssic amb botigues, restauració i amb un model que va a competir directament amb el comerç de proximitat" de la ciutat i que "res a veure amb els criteris amb què s'havia tramitat", segons va afirmar el president del grup del PDeCAT, Toni Postius.

Larrosa ha explicat que s'ha posat en contacte amb la secretària general de la Fecom i el president de Pimec per manifestar-los que el posicionament del govern municipal "no ha canviat" i que "es manté el model de parc de mitjanes i grans superfícies per a Torre Salses".

Pel que fa a la implantació d'un centre comercial a Lleida, Fèlix Larrosa ha reiterat que l'aposta de la Paeria segueix sent pels terrenys del Pla de l'Estació. L'alcalde de Lleida he dit que aquest dimecres va tenir l'ocasió de parlar-ne amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i que, pròximament, es reunirà per segon cop amb el secretari d'Estat d'Infraestructures per tirar endavant el projecte del Pla de l'Estació.

Finalment, Larrosa ha recordat que les accions per esperonar la posada en marxa de nous espais comercials a la ciutat per captar inversions i generar noves oportunitats i més ocupació es complementen amb l'impuls al pla de modernització dels equipaments comercials tradicionals. "El petit comerç de la ciutat que ha de veure en tot plegat una oportunitat per seguir avançant i satisfent les necessitats dels seus clients i que finalment hi hagi una veritable modernització de l'oferta comercial a la ciutat de Lleida", ha conclòs l'alcalde.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px