Endavant! 1945 | Hemeroteca

Reclamem solucions a Govern i institucions pels problemes de drogadicció i pobresa a Sant Adrià

L'alcalde de Sant Adrià del Besós, Joan Callau, i el diputat de Socialistes i units per Avançar, Raúl Moreno, han reclamat aquest matí al Parlament "la implicació, suport econòmic i compromís del Govern, ajuntament de Barcelona i administracions supramunicipals" per fer front a la situació desesperada que es viu al barri de La Mina, per l'increment de la venda i el consum de droga.

Joan Callau ha alertat que el problema de les drogues ha tingut un creixement exponencial, fins al punt que si el 2009 la sala de venopunció va lliurar 55.896 xeringues, s'ha augmentat la xifra a 182.808 el 2017: "El barri de La Mina té més consum que tota la ciutat de Barcelona" ha denunciat, destacant la necessitat de "potenciar la formació i inserció laboral i també l'educació" i reclamant més efectius de mossos d'esquadra per "garantir la seguretat i convivència al barri".

Callau ha denunciat que "ni la Generalitat, ni l'Ajuntament de Barcelona ni les administracions supramunicipals poden mantenir-se al marge d'aquesta situació" i els ha demanat ajuda i solidaritat "davant una situació que ens sobrepassa i que els ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià no es mereixen".

Per la seva banda, el diputat Raúl Moreno ha denunciat que La Mina "no es pot convertir en l'espai on Barcelona expulsa molts dels seus problemes" i ha alertat que "sense diners i recursos per part de les administracions poc es podrà fer per solucionar un problema que ha anat en augment". Moreno veu la situació del barri de La Mina com "un exemple de les conseqüències que té la pobresa estructural al nostre país" i ha reclamat al Conseller d'Interior, Miquel Buch "que agafi el telèfon i respongui adequadament a aquesta situació" avisant-lo que si no ho fa, des de PSC-Units faran una interpel·lació per tal que doni solucions.

Segons dades que ha facilitat el mateix ajuntament, el 70% dels PIRMIS concedits a Sant Adrià del Besós són per veïns de la Mina, així com el 41% dels expedients que atenen els serveis socials. A més, un 6'2% de la població del barri de la Mina no sap llegir ni escriure, i un 27'1% no han finalitzat els estudis primaris, i la taxa d'atur a juny de 2017 es situa en un 17'2%, sent en menors de 25 anys del 10'9%, superior a la resta de la comarca. En aquest sentit, l'ajuntament destina una bona part del seu esforç pressupostari en aspectes relacionats amb la seguretat i atenció als més vulnerables, comptant amb una xifra de policies locals i treballadors de serveis socials molt superior a altres municipis d'iguals dimensions i població, però encara insuficients. Per això l'alcalde considera que La Mina "exigeix un augment d'efectius de mossos d'esquadra per garantir la seguretat del dia a dia i permetre la recuperació de la convivència als espais públics".

La proposta de resolució presentada per Socialistes i Units per avançar al govern de l'Estat i de la Generalitat, a l'ajuntament de Barcelona i altres entitats supramunicipals, suport econòmic i compromís en la gestió i manteniment dels habitatges socials del barri, en la vigilància i recuperació de l'espai públic i de la convivència. També insta el Govern de l'Estat i de la Generalitat a reconèixer les circumstàncies específiques de Sant Adrià, per tal que s'apliqui un diferencial social que permeti un increment dels ingressos, tant de l'estat en concepte de participació de tributs, com de la Generalitat, del Fons de Cooperació Municipal; i demana al Departament d'Ensenyament de la Generalitat establir una taula de coordinació educativa formada per l'Ajuntament de Sant Adrià de Besós, la Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de Barcelona.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px