Endavant! 1945 | Hemeroteca

Cornellà de Llobregat aprova un pressupost de 102,6 MEUR per al 2019 amb l'objectiu de consolidar les polítiques socials

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha aprovat un pressupost de 85,6 milions d'euros per al 2019, un 2,8% superior al de l'any en curs.

Els comptes s'eleven fins als 102,6 milions amb les partides de les empreses municipals. Del total, 4,8 milions es destinaran a inversions, una xifra que suposa un increment del 6%.

Entre els projectes més destacats hi ha la nova biblioteca d'Almeda i de la Fontsanta. Les partides socials i les de seguretat són les que més creixen.

Concretament, les polítiques d'acció social creixen un 12%, les d'igualtat un 25% i un 19% les relacionades amb la seguretat.

Els comptes municipals per a 2019 estan marcats per un nivell zero d'endeutament, producte de la determinació municipal d'invertir d'acord als recursos disponibles.

D'aquesta manera, durant el 2019 el finançament de la despesa es realitzarà majoritàriament amb recursos propis (62,66%) i un 36% es durà a terme a partir de transferències i subvencions d'altres administracions.

Per quart any consecutiu, el consistori congelarà els impostos municipals, inclòs l'Impost de Béns Immobles (IBI), amb l’objectiu de reduir la càrrega fiscal sobre la ciutadania.

Pel que fa a les taxes i els preus públics s'actualitzen un 2,5% en les ordenances fiscals per a 2019, i es manté la tarifació social.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px