Endavant! 1945 | Hemeroteca
#infoPSC

Amics de la Gent Gran alerta que cada vegada hi ha més avis de Girona que viuen i se senten sols a la ciutat

La Fundació Amics de la Gent Gran alerta que cada vegada hi ha més avis que viuen sols a Girona. En concret, calculen que una de cada deu persones de més de 65 anys no té companyia a casa. L'entitat explica, però, que "viure sol no vol dir sentir-se sol", però tot i això, deixen clar que un 10% és una xifra "molt alta". La responsable territorial d'Amics de la Gent Gran de Girona, Mariona Pélach, assenyala que el principal motiu és el "canvi d'hàbits" de les famílies els darrers anys. "Moltes vegades hi ha parents que viuen a la mateixa ciutat però l'ancià passa molta estona sol. Aquest és el sentiment que intentem evitar", comenta Pélach. Amics de la Gent Gran forma voluntaris perquè convisquin dues hores a la setmana amb un dels avis que els hi deriven els Serveis Socials.

Reclamem solucions a Govern i institucions pels problemes de drogadicció i pobresa a Sant Adrià

L'alcalde de Sant Adrià del Besós, Joan Callau, i el diputat de Socialistes i units per Avançar, Raúl Moreno, han reclamat aquest matí al Parlament "la implicació, suport econòmic i compromís del Govern, ajuntament de Barcelona i administracions supramunicipals" per fer front a la situació desesperada que es viu al barri de La Mina, per l'increment de la venda i el consum de droga.

El PSC de Girona vol transport escolar gratuït pels alumnes d’educació obligatòria que viuen lluny del centre escolar

Els socialistes gironins volen constatar la desigualtat d'oportunitats que pateixen les famílies que viuen en nuclis de població que, malgrat estar dins del municipi del seu centre escolar, tenen una distància al centre igual o superior a d'altres que estan en un municipi veí, i en canvi, no tenen el dret a transport escolar obligatori, ja que el Decret 161/1996 estableix com a transport escolar obligatori només aquell que correspon a alumnes que han de desplaçar-se fora del terme municipal, sense criteris de distància. És per aquesta raó que han presentat una moció per instar a la Generalitat a revisar el decret. “El Consell Municipal d’Educació ha posat de manifest en diverses ocasions, la necessitat de disposar d’un servei de transport escolar gratuït per a l’escolarització obligatòria, per facilitar la mobilitat amb seguretat dels alumnes que necessiten desplaçar-se considerablement” ha explicat el regidor socialista, Joaquim Rodríguez. A la moció també s’insta el Govern de la Generalitat a implicar la comunitat educativa en la revisió de les condicions del decret, basant-se en la Llei 12/2009, d'educació, que estableix que "Les administracions públiques, a fi de facilitar l'accés en condicions d'equitat als serveis escolars de menjador i transport durant els ensenyaments obligatoris…

El PSC denuncia les retallades del govern de Colau com a conseqüència de la pròrroga dels pressupostos de 2019

A la Comissió d’Economia i Hisenda, el PSC ha denunciat que la pròrroga pressupostària del govern de Colau comportarà una reducció de 118 milions d’euros en els comptes municipals del 2019. La portaveu adjunta del PSC, Montserrat Ballarín, ha assegurat que la pròrroga del pressupost és “el resultat del fracàs del govern de Colau d’assolir el mínim consens polític per aprovar els comptes municipals, i això implicarà retallar en inversions als barris i no poder construir escoles bressols, equipaments, ni pisos socials per a dones maltractades, entre d’altres”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px