Endavant! 1945 | Hemeroteca

Jaume Collboni proposa un aval municipal ‘anti desnonament’

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, proposa reduir la llista d’espera de la mesa d’emergències, - que actualment té més de 400 famílies pendents d’un allotjament d’emergència i que en alguns casos esperen fins a 21 mesos-, per una banda evitant que hi hagi més persones desnonades, i per una altra donant-los una solució el més ràpid possible. En aquest sentit, proposa que es creï un ‘aval anti desnonament’ perquè l’Ajuntament pugui actuar com avalador de persones en situació de vulnerabilitat, evitant el seu desnonament. Amb l’objectiu de frenar la crisi d’emergència habitacional, Collboni ha suggerit aquest dilluns “mesures preventives” com aquest aval i un fons de 15 milions d’euros per “subvencions reemborsables per impagament d’hipoteques”, així com “mesures pal·liatives” per permetre el reallotjament ràpid d’aquelles famílies que hagin estat desnonades i per reduir a zero els més de 400 casos que ara s’acumulen a la mesa d’emergència habitacional de la ciutat.

Paneque presenta el programa electoral centrat en els barris

L’alcaldable dels socialistes, Sílvia Paneque, ha presentat avui el programa electoral, que té com a particularitat que desenvolupa un capítol sencer per a propostes concretes de tots els barris de Girona. El programa ha estat redactat de manera col·lectiva i hi ha participat una vuitantena de persones vinculada al món de la salut, de la mobilitat, urbanístic, cultural, social, artístic, econòmic o educatiu de la ciutat i de diverses associacions i entitats que han fet arribar propostes. Té cinc blocs que tenen en comú “Primer Girona” i continuen “per viure-hi amb dignitat”, “per construir-la entre tots”, “per tenir oportunitats”, “per créixer i progressar” i “perquè som tots els barris”.

Collboni crearà una unitat especialitzada en actes d’LGTBI-fòbia formada per Guàrdia Urbana, serveis socials i entitats

El candidat del PSC Barcelona a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dissabte que crearà una unitat transversal -Guàrdia Urbana, serveis socials i entitats- que estarà especialitzada en lluitar contra l’LGTBI-fòbia. “Una unitat que donarà suport tant al cos de la Guàrdia Urbana com als serveis de prevenció i suport a les víctimes”, ha detallat Collboni durant la seva intervenció en un acte on també han intervingut la socialista Laura Ballarín, el responsable del Pride Barcelona, Ferran Poca, i el candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López.

Sílvia Paneque diu que urgeix treure Girona de la primera línia del conflicte de Catalunya

Sílvia Paneque s’ha compromès a fer un activisme incansable per recuperar el consens trencat a Girona. Al seu parer la divisió que ha portat Marta Madrenas amb l’exaltació de sentiments primaris ha debilitat la fortalesa històrica de Girona, que és la seva unitat. “El projecte més fort de progrés per a Girona va unir a tots els barris i totes les persones, amb orígens i cultures diferents per portar a terme el gran canvi liderat per Quim Nadal. Aquella antiga unitat avui ha estat debilitada per comportaments irresponsables que ni ens porten enlloc ni han passat a fi de bé” ha dit l’alcaldable socialista.

Sílvia Paneque considera que és l’únic vot útil per guanyar Marta Madrenas

L’alcaldable Sílvia Paneque ha demanat el vot útil de totes aquelles persones que creguin que Girona necessita deixar enrere l’etapa de Marta Madrenas a l’Ajuntament de Girona. Per a la socialista, la ciutat de Girona es troba “en un punt greu de trencament entre barris i on l’Ajuntament ja no és vist per a molts gironins i gironines com la casa de tothom”. Segons el seu punt de vista, mai la gestió municipal havia estat tan abandonada ni tampoc s’havia alimentat tant el disbarat del trencament del consens per mitjà d’un discurs radical i excloent.

Collboni proposa que tots els comerços de Barcelona siguin accessibles el 2025

L’alcaldable socialista a Barcelona, Jaume Collboni, s’ha compromès aquest divendres a que “tots els comerços de Barcelona siguin accessibles el 2025”. En la presentació del ‘Pacte per una Barcelona ciutat de capacitats’, Collboni ha mostrat la seva voluntat de “fer de l’accessibilitat una de les etiquetes de Barcelona”. El candidat del PSC Barcelona ha anunciat en aquest sentit que el proper govern municipal tirarà endavant “un programa d’accessibilitat universal”per “eliminar barreres”, tant físiques com actitudinals, de comunicació i d’accessibilitat digital.

El PSC Terrassa proposa una nova regidoria de Memòria Històrica, un nou espai obert per a actes de gran format i la remodelació de l’amfiteatre del Parc de Sant Jordi

El Partit Socialista de Terrassa ha presentat un programa molt potent en matèria cultural. Segons ha explicat Alfredo Vega, alcaldable del PSC a Terrassa: “són propostes ambicioses però realistes. La cultura és un eix vertebrador i cohesionador, un element que va lligat a l’educació i que ens permet millorar la convivència i reconeixe’ns i significar-nos com a ciutat”. Així mateix, Vega ha demanat “cooperació entre municipis, no competició. Tenim una regió metropolitana molt potent també en activitat cultural”.

Josep Palouzié, intendent de la Policia Municipal de Girona en comissió de serveis, dona suport a Sílvia Paneque

La candidata del PSC a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, ha explicat que l’àmbit de la seguretat ha de ser prioritari en el següent mandat i que la seva aposta per lluitar contra l’increment dels fets delictius en algunes zones de la ciutat passa per la instal·lació d’un equipament policial que doni cobertura als barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, a la zona oest de la ciutat. Paneque considera que “només la presència d’aquesta comissaria ja genera una àrea de seguretat al voltant”. Josep Palouzié, intendent de la Policia Municipal de Girona en comissió de serveis, i ara comissari de la Policia Local de Palma, ha acompanyat a l’alcaldable socialista.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px