Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC de Girona denuncia la deixadesa de la Devesa

Els socialistes gironins presentaran una moció al ple del 22 de juliol per demanar al govern municipal que dignifiqui i preservi el Parc de la Devesa, el primer parc públic que va tenir Girona i amb usos de lleure constatats des de 1787. Els socialistes consideren que en els darrers anys el Parc ha patit, per part del govern municipal, una deixadesa alarmant. Per aquesta raó, el PSC Girona demana que es defineixin clarament els usos, es busqui una ubicació alternativa a les activitats intensives que malmeten el parc, es declarin Bé Cultural d’Interès Local els plàtans de la Devesa de més de 200 anys i es faci un pla de xoc per actualitzar-hi el mobiliari i enllumenat.

El grup socialista de Riells vol demanar una comissió d'investigació per esclarir responsabilitats per la sentència del TJSC

Al ple del proppassat 15 de juliol, l’equip de govern del municipi va portar un assabentat de sentència ferma per la qual es condemna a l’Ajuntament de Riells a l’abonament de prop de dos milions d’euros per una responsabilitat patrimonial en haver concedit incorrectament una llicència urbanística.

El PSC aprova per unanimitat l'acord d'esquerres per Barcelona

El PSC de Barcelona ha reunit aquest dilluns en sessió extraordinària el Consell de Federació, màxim òrgan de decisió entre Congressos, que ha aprovat per unanimitat l’Acord d’Esquerres per al govern de Barcelona amb BeC, presentat el passat dimecres a l’Ajuntament de Barcelona entre socialistes i comuns. En total, han participat de la votació 173 consellers/es del partit.

El PSC de Girona creu que l’Odeon no reuneix les condicions perquè, avui, pugui tenir cap ús

La sala de ball, i teatre del 1857 a 1861, Odeon forma part de l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, també té la classificació R al Pla Especial del Barri Vell que significa que quan s’hi actuï s’ha de mantenir la integritat de la configuració original. Pintures i edifici segons la catalogació municipal estan protegits pel seu interès patrimonial i només admeten reformes i activitats que respectin la configuració original. “En aquests moments el seu estat no és òptim, al llarg dels anys s’ha compartimentat i modificat amb l’ús de dos tallers i va patir un incendi a l’any 1994 que, tanmateix, no va tenir afectacions a l’estructura. Una de les característiques que en limiten l’ús és que té un únic accés d’entrada i sortida, una única entrada per la banda de les escales del seminari” ha dit Sílvia Paneque, cap de llista del PSC.

El PSC del Consell Comarcal del Gironès vol liderar l’alternativa progressista

El grup socialista del Consell Comarcal del Gironès format pels regidors Joan Martín de Salt, Mònica Migueles de Sant Julià de Ramis, Joaquim Rodríguez de Sarrià de Ter i Àlex Maqueda de Llagostera ha presentat candidatura pròpia a presidir el Consell. Els socialistes al Consell Comarcal del Gironès han recordat en el discurs del ple de constitució, que en l’actual composició del consell després de les eleccions del 26 de maig hi ha una àmplia majoria dels partits progressistes i d’esquerres amb 20 dels 33 consellers. El portaveu socialista al Consell Comarcal del Gironès, el regidor saltenc Joan Martín, ha lamentat que no s’hagi produït un govern alternatiu ja que “teníem l’oportunitat que aquesta majoria es convertís en polítiques de progrés, que és el que demana la ciutadania de la nostra comarca”.

El PSC liderarà Drets Socials i Medi natural al Consell Comarcal de la Selva

Els socialistes de la Selva valoren molt positivament l’acord signat entre Junts per Catalunya, IdSelva i el PSC que els permet tenir la vicepresidència segona del Consell Comarcal de la Selva i les carteres de Benestar social i Medi natural. “Aquest acord és un clar exemple i un referent al diàleg i convivència entre sensibilitats polítiques diferents dins del marc de la legalitat. L’acord al qual arribem és una aposta clara cap a la continuïtat en la bona gestió del Consell Comarcal feta en el mandat anterior 2015-2019 i és raonable que el mateix acord continuï en el proper mandat 2019-2023” ha valorat Jesús Becerra.

El PSC vol una Diputació més social

El grup socialista a la Diputació de Girona, constituït per Bea Ventura de Santa Coloma de Farners, Juli Fernández de Palafrugell, Pere Casellas de Figueres i Sílvia Paneque de Girona, ha presentat candidatura pròpia. Els socialistes de Girona han subratllat que hauria estat molt més positiu per a Comarques de Girona, que l’acord de govern de la Diputació hagués estat fonamentat en criteris territorials, enlloc de justificar-se com un pacte entre partits independentistes. Els socialistes, en tot cas, han felicitat el nou president, Miquel Noguer, i han recordat que fer-ho és també manifestar el respecte que aquesta formació segueix tenint tant a les institucions com a les formes consensuades de funcionament.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px