Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC adverteix que les patrulles veïnals poden proliferar si no hi ha un gir important en la política de seguretat

Els socialistes gironins adverteixen al govern municipal que “patrulles veïnals com les que han començat a fer-se a la zona de Palau poden proliferar i organitzar-se en altres barris si no hi ha un gir important en la política de seguretat”. Per aquest motiu, la portaveu del grup socialista a l’Ajuntament, Sílvia Paneque, ha tornat a posar sobre la taula solucions “com ara les patrulles de proximitat de la Policia Municipal, la figura del sereno -que el grup socialista va proposar fa dos mesos en un ple-, així com la segona comissaria, que els grup socialista situaria al barri de Santa Eugènia en un local amb les dimensions adequades”.

El PSC de Girona demana al Parlament que s’obligui a Hinojosa a solucionar els problemes de mal olor que afecten, Sarrià, Girona i Sant Julià

El grup socialista al Parlament ha presentat a la Mesa del Parlament una proposta de resolució que s’haurà de debatre davant la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat i amb la qual pretenen aconseguir que se solucionin els problemes de males olors procedents de la fàbrica paperera Hinojosa que afecten a Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i alguns barris del nord de Girona. El regidor socialista a Sarrià de Ter, Quim Rodríguez, ha valorat que “esperem que tots els grups parlin sobre la problemàtica ambiental (especialment les afectacions de pudors) i les afectacions per la salut, i acordin la necessitat d’intervenció immediata de la Generalitat perquè s’acabi amb la problemàtica odorífera i es coneguin els informes mediambientals. L’Ajuntament de Sarrià ha d’aplicar l’ordenança però la Generalitat ha d’aplicar les mesures necessàries”.

El PSC de Girona creu que el govern va tard i malament per afrontar la situació de l’habitatge a la ciutat

El PSC de Girona ha denunciat que la diagnosi del Pacte Local per l’Habitatge de Girona, que es va presentar la setmana passada, no pot ser l’excusa per no actuar de manera immediata amb accions concretes per punxar la bombolla del lloguer a la ciutat. Els socialistes temen que el govern de Junts x Cat utilitzi pretendre analitzar la situació de l’habitatge a Girona per no actuar-hi. El govern de Marta Madrenas no ha actuat mai en polítiques municipals per poder viure a Girona a un preu raonable i els socialistes creuen que no té gens interès ni en fer polítiques de lloguers socials, ni en intervenir per regular els pisos turístics.

El PSC constata la vigència de les idees d’Ernest Lluch en el 19è aniversari del seu assassinat

El poble de Maià de Montcal ha acollit un any més l’acte d’homenatge a Ernest Lluch, que va ser assassinat per ETA l’any 2000, ara fa 19 anys. L’acte ha comptat amb la participació d’un nodrit grup de socialistes que han emplenat l’església de Maià i hi han intervingut el vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, Josep Maria Carreras; el primer secretari del PSC de la Garrotxa, Albert Bramon; el primer secretari del PSC de les Comarques Gironines, Marc Lamuà; la filla gran d’Enest Lluch, Eulàlia Lluch i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. En l’acte també hi han estat presents el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa i la primera secretària dels socialistes gironins, Sílvia Paneque.

El PSC retreu a Madrenas que presenti un pla de mandat improvisat, buit, inconcret i amb mig any de retard

El grup del PSC ha retret a l’alcaldessa de la ciutat que hagi presentat un pla de mandat “improvisat, buit, inconcret i amb mig any de retard”, segons ha explicat avui la portaveu socialista, Sílvia Paneque, en una roda de premsa acompanyada de tot el grup municipal. Aquesta situació, segons Paneque, té el seu origen en el fet que l’alcaldessa “no té Girona com a prioritat”. “A ningú no se li escapa que el partit al govern i els partits independentistes que li donen suport han mantingut l’Ajuntament de Girona en la letargia fins ara a causa de la política nacional”, ha explicat Paneque.

Marc Armengol, sobre el Portal de Sant Roc: «Vam actuar amb total responsabilitat»

El Grup Municipal del PSC Terrassa ha dut a terme una roda de premsa per tal d’aclarir les informacions relatives al Portal de Sant Roc. El president del Grup, Alfredo Vega, s’ha mostrat convençut que en tot moment «vam actuar amb responsabilitat» i demana al govern de Tot per Terrassa que rectifiqui «no ens poden acusar de manca d’acció, ni de deixadesa de les nostres funcions, encara menys en un tema tan important de seguretat com aquest». En aquest sentit, Vega ha retret al govern de Ballart que vulgui convertir aquesta qüestió «en un enfrontament polític, quan és una qüestió de ciutat, que preocupa molt a la gent, en la que caldria anar tots junts».

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px