Endavant! 1945 | Hemeroteca

L’estat espanyol reprèn el finançament a l’Àrea Metropolitana, aturat des d’abans del 2011

El secretari d'estat de Política Territorial, Ignacio Sánchez Amor, reunit amb el vicepresident de l'AMB, Antonio Balmón / ACN El secretari d'estat de Política Territorial, Ignacio Sánchez Amor, reunit amb el vicepresident de l'AMB, Antonio Balmón / ACN

El govern espanyol ha anunciat que tornarà a finançar l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a través dels pressupostos generals de l’estat (PGE), amb una partida que havia quedat en suspens des d’abans que es constituís la institució com a tal –anteriorment ho rebia com a organització supramunicipal-.

El secretari d’Estat de Política Territorial, el socialista Ignacio Sánchez Amor, s’ha reunit aquest dijous amb el vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón (PSC), i amb una trentena d’alcaldes i ha avançat la creació d’una partida inicial de 100.000 euros.

“És una quantitat simbòlica”, ha admès Sánchez Amor, que ha avançat la voluntat que la xifra ascendeixi fins als 4 milions d’euros en un màxim de tres anys. Segons el secretari d’estat, “és una mostra del compromís polític per obrir una relació financera que es va tallar sense explicació”.

Ignacio Sánchez Amor ha dit que els 100.000 euros són un primer pas per regenerar la relació econòmica amb els municipis metropolitans. La previsió és ampliar aquests diners a mitjà termini fins recuperar els 4 MEUR que es destinaven als ajuntaments de l’entorn de Barcelona abans de la constitució oficial de l’Àrea Metropolitana. “Lamentablement era una partida petita si es té en compte la tasca de l’AMB”, ha apuntat, assegurant que “suposava un compromís i acostament de l’administració de l’estat, que ara es vol mantenir”.

Al seu torn, Antonio Balmón ha aplaudit l’anunci del secretari d’Estat, recordant que “fa molts anys que es demanava aquesta partida”. “Dels 800 milions d’euros de pressupost que té l’Àrea Metropolitana, els 4 milions no ens ajudaran a fer més coses però suposa una recuperació testimonial per obrir expectatives de futur per a més transferències”, ha afegit.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px