Endavant! 1945 | Hemeroteca

El govern de Pedro Sánchez aprova l'avantprojecte de llei d'impuls de la mediació

El Consell de Ministres espanyol aprovarà aquest divendres l'avantprojecte de llei d'impuls de la mediació que, d'aquesta manera, podrà començar la tramitació parlamentària al Congrés dels Diputats. L'objectiu de l'executiu és implantar aquesta forma de negociació com a complement de l'Administració de Justícia per resoldre sense arribar als jutjats conflictesde caire civil o mercantil. De retruc, s'aconseguiria descongestionar la càrrega dels jutjats i, per tant, retallar els terminis de resposta del poder judicial.

Com a novetat destacada, el text abandona la voluntarietat del sistema actual per passar a una 'obligatorietat mitigada', a través de la qual els litigants haurien d'assistir a una sessió informativa i exploratòria de possibles acords en els sis mesos previs a la interposició de la demanda en un nombre taxat de matèries.

Durant la mediació les parts no han de tenir ni advocat ni procurador, i el cos econòmic de recórrer a aquesta instància "es preveu molt inferior" al de la via judicial, segons indiquen des del govern estatal.

Així doncs, indica la mateixa font, la mediació es concep com un tràmit necessari per accedir a la via judicial, però no suposa una obligació de sotmetre's a un procés complet ni de consensuar un acord que acabi amb el litigi.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px