Endavant! 1945 | Hemeroteca

La portaveu socialista Alícia Romero: “A la universitat, cal debat i no imposició”

El Parlament de Catalunya ha reclamat avui garantir i fer respectar a les universitats tant el dret de manifestació i protesta com el dret a l'activitat acadèmica, en el context dels últims incidents i vagues posteriors a la sentència del procés. Així es recull en una moció presentada pel PSC-Units, crítics amb “la instrumentalització” de la universitat en favor de la causa independentista i l'alteració del calendari i coaccions als estudiants, professors i rectors que volien seguir normalment amb les classes, segons ha explicat la portaveu adjunt Alícia Romero al ple.

"Hi hauria d'haver hagut un debat a la universitat i no una imposició d'un posicionament que divideix la societat i la universitat. Cal debat i no imposició”, ha dit. La portaveu socialista també ha afirmat que “cal posar la universitat a l'agenda pública. La universitat és un espai de debat, de reflexió, de respecte i de tolerància d'idees, capaç de generar l'esperit crític davant d'allò que se'ns presenta, però hi ha hagut imatges que han fet molt mal a la Universitat”.

“Nosaltres creiem que s'ha de garantir el dret de manifestació i protesta, però també cal garantir que els estudiants que vulguin puguin anar a classe. Hem tingut un govern desaparegut de les universitats, no han trucat els rectors, ni s'ha reunit amb ells, ni tampoc amb representants d'estudiants, i no ho podem acceptar”, ha assenyalat.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px