Endavant! 1945 | Hemeroteca

“El Govern ha de prendre mesures contra la precarietat dels treballadors del camp”

Des del sindicat de la UGT FICA Catalunya han denunciat la situació de precarietat que pateixen els treballadors i les treballadores del camp. Segons el sindicat, els treballadors i les treballadores del camp malviuen en condicions infrahumanes en pisos pastera i també denuncien l’existència de màfies que cobren diners als treballadors agrícoles i temporers per buscar-los feina, habitatge i pel transport. A més, també informen que hi ha empreses que es neguen a aplicar el Salari Mínim Interprofessional establert pel Reial Decret 1462/2018 l’any 2019.

És per això que el Grup Socialistes i Units per Avançar, ha entrat a registre del Parlament unes preguntes per saber si el Govern coneix de la situació de precarietat que estan patint els treballadors i les treballadores agrícoles i temporers. Segons el diputat Pol Gibert, el Govern ha d’explicar “quines accions ha portat a terme el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per millorar les condicions laborals dels treballadors agrícoles i temporers” i “quines accions està portant a terme el Govern per garantir que les empreses apliquen el Salari Mínim Interprofessional establert pel Reial Decret 1462/2018?”.

“Quantes inspeccions de treball s’han portat a terme durant els anys 2017, 2018 i 2019 a les empreses agrícoles? S’han detectat irregularitats en l’aplicació del Salari Mínim Interprofessional establert pel Reial Decret 1462/2018? S’han detectat irregularitats en les condicions de treball dels treballadors agrícoles i temporers?”, ha preguntat.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px